Gjør sommerens piknik mer plastfri

Engangsartikler i plast har lett for å blåse bort, bli glemt og mistet, og dermed ende opp i naturen, til skade for oss alle. Men det er ingen grunn til å droppe landturen. Det finnes gode, bærekraftige alternativer.
Gjør sommerens piknik mer plastfri
Annet

Lyreco – spar penger på forbruksvarer

Nå kommer den deilige tiden der vi kan spise ute, dra på piknik, stelle til sommerfest i hagen eller bare nyte norsk natur på sitt beste. Engangsprodukter som tallerkener, bestikk, drikkebeger og skåler er populære og praktiske løsninger når du er langt fra kjøkkenet. Det kan også være greit å slippe oppvasken av og til.

Enklere å velge miljøvennlig

Samtidig blir vi mer og mer oppmerksomme på hvor stort problemet med plast som havner i naturen har blitt. Plast utgjør ca. 80 prosent av søppelet i havet, og det er anslått at mellom 5 og 13 millioner tonn plast havner i verdenshavene hvert år ifølge Havforskningsinstituttet. Årlig dør et stort antall fugler, sjøpattedyr og havskilpadder fordi de setter seg fast i søppelet eller forveksler søppelet med mat.

– Et forbud mot engangsartikler i plast er på trappene, men det er ingen grunn til å vente med å handle bedre alternativer. Vi i Staples tilbyr et godt utvalg av bærekraftige engangsprodukter, forteller Tone Haugen-Flermoe, kommunikasjons- og marketingsjef i Staples Solutions. Miljøvennlige engangsartikler har blitt veldig populære på kort tid, og vi ser at forbrukerne har et stort ønske om å gjøre gode, grønne valg.

Et forbud mot engangsartikler i plast er på trappene, men det er ingen grunn til å vente med å handle bedre alternativer. Vi i Staples tilbyr et godt utvalg av bærekraftige engangsprodukter.

Tone Haugen-Flermoe, Staples Solutions

Klare miljømål

Staples har satt seg et klart mål om å bli ledende i bransjen på bærekraft, og tilbyr derfor et bredt utvalg av over 3400 miljøvennlige varer totalt. Dette antallet kommer til å øke kraftig fremover, ettersom bedriften jobber målrettet for å bli grønnere.

– Vi har iverksatt et omfattende program for bærekraft, har flere ISO-sertifiseringer blant annet på miljø, og er den eneste bedriften i bransjen som får verifisert sitt arbeid med samfunnsansvar etter en ISO-standard. Staples har også et eget kundeprogram for å få bedrifter til å gjøre mer miljøvennlige innkjøp.

Vi ser det som en del av vårt samfunnsansvar å påvirke våre kunder til en mer bærekraftig hverdag. Gjennom blant annet å guide kundene til bedre produktvalg ønsker vi å påvirke i positiv retning, sier Haugen-Flermoe med stor entusiasme.

– Alle kan se Staples i kortene når det gjelder innsatsen for bærekraft. Hvert år publiserer vi en bærekraftsrapport som går i detalj på alle sider av dette arbeidet, og som dekker områdene miljø, mangfold, samfunn og etikk, avslutter hun med.

Agrol-rabatt på engangsartikler

Sommeren står for dør med mange lange og lyse dager. Enten du søker ferielykken i Norge eller har andre planer, er det smart å bruke Agrol-rabatten din hos Staples når du trenger miljøvennlige engangsartikler for mat og borddekking eller annet forbruksmateriell.