Hva betyr miljømerkene?

Du har kanskje hørt om flere av miljømerkene, men vet du hva de ulike miljømerkene innebærer? Agrol hjelper deg på riktig vei – blant annet ved å velge Norengros, som aktivt jobber med bærekraft og miljø.
Hva betyr miljømerkene?
Når du har kunnskap om miljømerkene blir det lettere å ta miljøvennlige valg.

Et eksempel på en miljøbevisst Agrol-leverandør er Norengros, som tilbyr Agrol-brukere rabatt på mange nyttige forbruksvarer. Norengros leverer produkter som er miljømerket etter norske, nordiske og europeiske retningslinjer. Her gir de oss en påminnelse om hva miljømerkede produkter betyr. Det er kjekt å vite når du står mellom ulike valg i butikken eller der du handler.

Bli bedre kjent med noen av miljømerkene

Svanemerket er de nordiske landenes offisielle miljømerke. Det har et livssyklusperspektiv – fra produksjon, i bruk og når det ender opp som avfall. Merket står for høye miljøstandarder som testes jevnlig. Visst du at Svanemerkede produkter har samme ytelse som ordinære? Det er faktisk et kriterie for Svanemerket.
Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.
Norsirk er en ordning for retur av elektroniske produkter. Norengros er medlem av Norsirk. For enkelte produktgrupper har vi også etablert returordninger i samarbeid med kundene og leverandørene våre. 
Grønt punkt punkt merket forteller at produsenten er tilknyttet en ordning for resirkulering av emballasje. Norengros er medlem av Grønt punkt og betaler vederlag for all emballasje som vi er vederlagspliktig for.
Nøkkelhullet er en offentlig merkeordning for matvarer. Merkeordningen skal gjøre det enkelt å velge sunnere matvarer som inneholder mer kostfiber og mindre fett, sukker og salt.
Ecolab er miljømerket som EU tildeler produkter som oppfyller høye miljøkrav. Produsenter må dokumenter at produktene deres tilfredsstiller en rekke strenge helse- og miljøkrav. EU-blomsten gir deg som forbruker mulighet for å velge de mest helse- og miljømessig trygge produktene.

Norengros gjør det enkelt å velge miljøvennlig

Norengros ønsker å fremme økt miljøansvar og gi deg mulighet til å bruke miljøvennlige produkter. Som Agrol-bruker kan du hos Norengros velge blant ca. 4000 miljømerkede produkter i basissortimentet. Eksempler på varegrupper du sikkert bruker ofte er renhold, tørk og hygiene, emballasje, bordmiljø og servering med flere.