Til hovedinnhold
BMW i3 er en populær bil med Agrol-rabatt.

Bestselgere med Agrol-rabatt

BMW i3 er en populær bil med Agrol-rabatt. I alt 6 av 15 bilmodeller på bestselgerlisten i Norge i fjor er tilgjengelige med Agrol-rabatt.

I 2017 ble det solgt 1880 biler med Agrol-rabatt. Det representerer litt over en prosent av de totalt 158 650 nye bilene som ble solgt i Norge i fjor, ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV). Biler med bare forbrenningsmotor utgjør nå under halvparten av det totale bilsalget. El-biler og hybrider dominerer.

Agrol-avtalene omfatter 12 bilmerker med mange modeller i ulike størrelser fra en liten Nissan Micra til en Renault Master Grand Confort med 14,8 m³ lasteplass. 6 av de 15 mest populære modellene her i landet i fjor er tilgjengelige med Agrol-rabatt:

 1. Volkswagen e-Golf, strøm
 2. BMW i3, strøm – se Agrol-avtalen
 3. Toyota Rav 4, hybrid
 4. Tesla Model X, strøm
 5. Mitsubishi Outlander, plugin-hybridse Agrol-avtalen
 6. Toyota Yaris, hybrid
 7. Tesla Model S, strøm
 8. Nissan Leaf, strøm – se Agrol-avtalen
 9. Volkswagen Passat, plugin-hybrid
 10. Toyota Auris, hybrid
 11. Toyota C-HR, hybrid
 12. Mercedes-Benz GLC, plugin-hybrid – se Agrol-avtalen
 13. Renault Zoe, strøm – se Agrol-avtalen
 14. Volvo V90, diesel – se Agrol-avtalen
 15. Volkswagen Golf, plugin-hybrid

Blant biler med Agrol-rabatt er det flest Volvoer og som vanlig en høy andel firehjulstrekkere. En av fire biler har elektrisk drift, og Nissan Leaf og BMW i3 er blant de mest populære el-bilene. Av kjøperne av biler med Agrol-rabatt utgjør medlemmene i organisasjonene ca. 80 %, mens de ansatte i bedrifter tilknyttet Norsk Landbrukssamvirke står for ca. 20 % av kjøpene. Dette følger fordelingen mellom medlemmer og ansatte med tilgang til avtalene.

Store innsparinger på felles innkjøp i landbruket

Normal innsparing med Agrol-rabatten er ca. 20.000,- kroner pr bil, alt etter pris og modell. Agrols bilavtaler sparer dermed landbruket for ca. 35 millioner kroner i året, av et totalt bilkjøp på over en halv milliard. Totalt omsetter Agrol-avtalene for ca. 2 milliarder kroner, like mye som landbruksindustrien i fellesskap kjøper gjennom Agrikjøp. For å få informasjon om rabattene på de enkelte modellene må du være innlogget på www.agrol.no.

Share this post