Til hovedinnhold
BMW med vinterhjul på snøføre

Skal du på fjellet i høstferien? Da bør du legge om hjul nå!

Høstferien er like rundt hjørnet, og ekspertene råder deg til å legge om før du tar turen på fjellet – uavhengig av hva værmeldingen sier i dag.

Mange nordmenn bruker høstferien på fjellet, men med relativt milde temperaturer over store deler av landet i det siste har mange ikke tenkt på vinterdekk enda. Det kan imidlertid være en tabbe, advarer produktsjef i Dekkmann, Torleiv Dalen Haukenes.

- Man vet at værmeldingene langt frem i tid ofte er veldig usikre, og det skal ikke store endringer til før man risikerer farlige situasjoner på denne tiden av året. Hvis temperaturen faller to-tre grader kan det meldte regnet ende opp som snø, og da blir det livsfarlig å ferdes med sommerdekk, sier han., sier Haukenes.

En rekke steder i Norge er det meldt temperaturer rundt 5 grader i fjellet den kommende uka hvor store deler av Østlandet og Nord-Norge har sin høstferie. Uka etter står resten av landet for tur.

- Med såpass lave temperaturer vil vinterdekk uansett være et bedre valg enn sommerdekk. Gummiblandingen i sommerdekk er ikke optimalisert for så lave temperaturer, så man vil være tryggere med vinterdekk selv om det ikke snør, forklarer dekkeksperten.

Han beroliger også de som tror de må legge om kun for å dra på høstferie – for så å legge om til sommerdekk igjen når de kommer hjem.

- Alle som kjører med piggfrie dekk kan trygt legge om i disse dager og beholde dekkene på bilen i vinter. Nå er vi i en brytningsperiode med temperaturer rundt ti grader hvor både sommer- og vinterdekk fungerer godt over store deler av landet. Legger du om nå er du i forkant av rushet, og du har sikret deg foran det første snøfallet som uansett vil komme, sier han.

Dagens Dekkmann er resultatet av en sammenslåing av to selskaper; Olrich Gummiservice, som ble startet så tidlig som i 1929 og Dekkmann, som ble etablert i 1957. Olrich navnet ble tatt bort i 1996 og selskapets navn har vært Dekkmann AS siden da. Dekkmann er en landsdekkende kjede fra Mandal i sør til Alta i nord. Selskapet Dekkmann AS er en datter av Continental Dekk Norge AS og dermed "datterdatter" av Continental AG i Tyskland.

Les mer om Agrols avtale med Dekkmann

Share this post