Til hovedinnhold

Strømavtale som tåler vinteren

I perioder med høyt strømforbruk er det viktig å ha en god strømavtale. Tilbudskampanjer fra mange leverandører har ofte en tendens til å være mindre gunstige etter en kort introduksjonsperiode.

Agrol Forvaltning kan vise til gode historiske resultater. Denne vinteren har Agrol-kunder til nå spart 2,4 øre/kWh målt mot spotpris. Forrige kalde periode, mellom september 2016 og mars 2017, fikk kunder med Agrol Forvaltning levert strøm til en gjennomsnittspris som var 4,5 øre/kWh lavere enn spot.  

Eidsiva Agrol Forvaltning passer alle som ønsker forutsigbarhet i vinterperioden, når forbruket er høyt. Vinterperioden, definert som 1. og 4. kvartal hvert år, vil alltid ha minst 50 prosent prissikring. Innkjøpene skjer på gunstige tidspunkt ved å overvåke markedet kontinuerlig. Avtalen følger markedets spotpris gjennom sommerhalvåret med lavt forbruk og lave priser.

Fordeler med Eidsiva Agrol Forvaltning:

  • Profesjonelle kraftforvaltere handler aktivt for vinterperioden slik at du blir skjermet for de høyeste vinterprisene.
  • Spotprisen på kraftbørsen følges i sommerperioden, da prisen og forbruket til kunden normalt er lavere.
  • Storkundefordeler er tilpasset små- og mellomstore bedrifter.
  • Månedlige rapporter gir kunden mulighet til å følge med på pris- og markedsutviklingen.

Jeg var i utgangspunktet ubekymret og tilfreds med strømavtalen min, men jeg sier ikke nei takk når Agrol gir meg enda lavere strømregning på samme avtale.
– Amund Grindalen

Byttet til Agrol-avtalen

Amund Grindalen på Grindalen Gård er godt fornøyd med sin strømavtale hos Eidsiva. Strømforbruket på gården er totalt på ca. 200 000 kWh i året. – Vi bruker mest strøm i melkeavdelingen i fjøset, til melkerobot, vakuumpumper, kjøleanlegg og så videre, forteller Amund. Han har hatt strømavtalen Aktiv Forvaltning i flere år og oppdaget på slutten av 2017 at Agrol gir ham enda bedre vilkår på samme gode avtale.

– Jeg var i utgangspunktet ubekymret og tilfreds med strømavtalen min, men jeg sier ikke nei takk når Agrol gir meg enda lavere strømregning på samme avtale. Jeg kontaktet derfor Eidsiva i desember og fikk straks nye vilkår. Nå er jeg glad for at de leverer strøm under spotpris i vinter.

Gården på Elverum er på 1000 dekar, og der driver han melkeproduksjon med en kvote på 460 000 liter. Resterende og nær halvparten av arealet brukes til å dyrke korn. I tillegg er det også skog og utmark til gården. Videre planer er å drifte gården nogenlunde likt, avhengig av fremtidig forandringer i politikken. – Vi bruker Agrol-avtalen der vi kan bruke den, men mest på strøm, diesel og AgriCard, avslutter Amund.

Vi bruker Agrol-avtalen der vi kan bruke den, men mest på strøm, diesel og Agricard.
– Amund Grindalen

Tekst: Eidsiva og Hilde Huse/Agrol, foto bl.a.: Anita Høiby Gotehus

Share this post