Avtaler gjør livet mye enklere

- Ære være organisasjonene for at de sikrer oss gode avtaler. Jeg bruker alle Agrol-avtalene unntatt bilavtalene, forteller Knut Håvard Skaugen. Han er en erfaren bonde og skogeier med lang fartstid i landbruket.
Avtaler gjør livet mye enklere
Bonden og skogeieren Knut Håvard Skaugen er opptatt av å ta miljøhensyn i skogen.

Bonde og skogeier med lang erfaring

By er navnet på tre gårder, samlet i en klynge på en stor slette ved elva Orkla sør for Fannrem i Orkdal kommune. Her bor og arbeider bonden og skogeieren Knut Håvard Skaugen, sammen med kona Marit Øien, som også er HMS-rådgiver i Norsk Landbruksrådgiving. Paret er medlemmer i både Allskog, TINE, Felleskjøpet og Bondelaget. Knut Håvard har vært lokallagsleder i Bondelaget og Skogeigarlaget. På tunet står en John Deere.

– Felleskjøpet har en svært gunstig 5-års vedlikeholdsavtale. Den gir god sikkerhet mot dyre overraskelser, sier Knut Håvard Skaugen, som også er styreleder i Norgesfôr Orkla, en lokal samvirkebedrift med 200 millioner i omsetning.

Byttet kua i skurtresker

Sommeren 2017 tømte Knut Håvard og Marit fjøset for siste gang. 20-årsplaketten og Sølvtina på hedersplass i stua er bevis på system i sakene og levering av førsteklasses elitemelk i flere tiår. Melkekvoten og 15-20 kyr bytta Knut Håvard i ny skurtresker, som han har treska 300 dekar bygg med i år.

– Det er vemodig med tomt fjøs, men også fantastisk med helgefri. Nå reiser vi på setra hver helg, sier Knut Håvard.

Allskog gjør jobben i skogen

700 mål produktiv skog, og totalt 3000 dekar inkludert en fjelleiendom, blir drevet med innleide maskiner fra Allskog. Det er mest rasjonelt. Allskog har også vært til stor hjelp med en frivillig verneplan for flere skogeiendommer.

– Vi skal ta miljøhensyn i skogen, men det er deprimerende å se fin skog som skal stå og råtne, sier Skaugen.

Fordelen med Agrol-avtalene er at de stort sett gjør livet enklere, og slik bør de også være.

Knut Håvard Skaugen

Byttet til strømavtale med Agrol

– Det satt langt inne å bytte ut Orkdal Energi med NTE, sa Knut Håvard, da han var innom Agrols stand på Agrisjå i Stjørdal i sommeren 2017. Det kommunale kraftverket fikk ros for å bygge ut nettet og legge jordkabler, men de kunne ikke gi den samme rabatten på spot-prisen. – Mange ringer for å selge meg «verdens beste avtale». Det tar lang tid å sette seg inn i alle tilbud, og det er lettere å velge når Agrol har gjort jobben, sier Knut Håvard.

Fint med Agricard og Telenor

Kredittkortet fra den lokale sparebanken har Knut Håvard byttet ut med Agricard, som han bruker til diesel, reiser og alt mulig annet unntatt kontantuttak. – Månedsfaktura på alt utestående og autogiro gjør det veldig enkelt med Agricard, sier han. Telenor-avtalen anbefaler han også. – Telefonselgerne gir seg når de får høre hva jeg har inkludert i prisen.

Agrol gjør livet enklere

– Agrol bør ha avtaler med kjeder som er godt utbredt, sier Skaugen, og beklager at han må helt til Trondheim for å finne byggevarebutikker med Agrol-rabatt. Med over ti hus under tak er det godt å ha en nabo som er snekker for å rekke over vedlikeholdet, og Knut Håvard synes det er mest praktisk med en lokal leverandør. – Fordelen med Agrol-avtalene er at de stort sett gjør livet enklere, og slik bør de også være, sier Knut Håvard Skaugen.

Oppdag over 50 fordelsavtaler gjennom Agrol.

Priseksempel Agricard ved utsatt betaling: Effektiv rente opptil 28,94 %, 15.000,- o/12 mnd. Kost 2.094 kr. Tot. 17.094 kr.