Bruk kredittkortet smart i ferien

Kredittkort og ferie er en bra match. Betaler du årets ferietur med Agricard er du sikret en god reiseforsikring. I tillegg er du sikret mot uheldige opplevelser, som kan sette deg i en økonomisk knipe. Bruk disse kredittkorttipsene.
Bruk kredittkortet smart i ferien
Gleder du deg til ferien? Da er det også lurt å bruke kredittkortet ditt på en sikker måte, både før og under ferien din.
 1. Betal med kredittkort og få reise- og avbestillingsforsikring

  Når du betaler minst halvparten av reisen med ditt Agricard, får du en god reise- og avbestillingsforsikring med på kjøpet. Forsikringen dekker tapet ditt om du blir syk eller får frastjålet verdisaker i ferien. Den gjelder også ved forsinkelser i forbindelse med flyreiser.
 2. Trygghet for uforutsette kostnader

  Mye kan skje på en reise. Kanskje må du ta inn ekstra på hotell, leie ekstra bil, du mister bagasje eller endrer reiseplanen – og vipps strekker ikke reisebudsjettet til. Et kredittkort gir deg ekstra trygghet, og er godt å ty til dersom noe uventet skulle skje.

 3. Et ekstrakort kan redde deg

  Har du noen gang stått i en fremmed by og opplevd at kortet ditt ble slukt av minibanken? Eller at du ikke får betalt i en butikk fordi kortet ditt ikke virker? Da er det godt å ha flere kort. En hovedregel bør være at du bruker kredittkortet som hovedkort på tur. Blir det borte, har du alltid ditt vanlige kort i bakhånd.

 4. Gunstige besparelser med kredittkort

  Du får gebyrfritt minibankuttak når du tar ut penger med ditt Agricard i utlandet. I tillegg er alle uttak rentefrie i inntil 45 dager. Husk også å betale i lokalvaluta når du handler utenfor Norge. På denne måten får du alltid best valutakurs. Velger du å betale i norske kroner setter butikken valutakursen, og dermed kan du få en mye dårligere veksling enn det som er reelt.

 5. Frastjålet, men allikevel ikke blakk

  Det kan brått skje. Lommebok og kort kan bli borte og frastjålet, kortdata kan bli kopiert og plutselig er kontoen tømt at fremmede. Har du brukt et vanlig bankkort knyttet til lønnskontoen din, blir dine penger borte. Har du i stedet brukt et kredittkort, blir derimot bankens penger stjålet. Husk at du også har gode reklamasjonsrettigheter. Blir du svindlet på kredittkortet kan du enkelt opprette en reklamasjonssak, og med god bistand fra banken kreve pengene tilbake.

 6. Tilgang på egne penger

  I tilfelle skader reserverer hoteller og leiebilselskaper ofte større summer på kontoen din enn avtalt pris. Bruker du et vanlig bankkort, kan det føre til at du fort har mindre penger å rutte med enn planlagt. Et bedre alternativ er å bruke kredittkortet ditt.

 7. Sikre deg mot ID-tyveri

  Med ditt Agricard kredittkort, er du også sikret mot ID-tyveri. Skulle noen misbruke din identitet til å kjøpe varer og tjenester, har du rett til juridisk bistand på inntil 50.000 kroner dersom kortet har vært i bruk de siste 45 dagene eller har utestående rentebærende kreditt.

 8. Agricard – til ditt bruk

  Agricard er landbrukets eget kreditt- og fordelskort. Et kort som du enkelt og trygt kan bruke på dine ferieturer i Norge og i utlandet. God tur.

Agricard