Derfor valgte Alexander å abonnere på bil

Bilabonnement er en fleksibel måte å eie bil på. Da Alexander oppdaget hvordan et bilabonnement kunne forenkle bilhverdagen, valgte han å Flekse fremfor å eie eller lease.
Derfor valgte Alexander å abonnere på bil

Fleks besøkte vår kunde i hans hjem på Bekkestua en kokende varm dag i slutten av august. Vi går inn i bakgården hans der han har laget platting og satt opp mur for å utvide hagen sin. Han forteller om at han tidligere bodde i Oslo, men at han flyttet ut av byen for noen år siden for å få mer plass til han og familien hans.

Aleksander pleide å lease bil tidligere, men bestemte seg for å bytte beite tidligere i sommer. Han så på muligheten for både å kjøpe seg en bil, samt å lease videre, men til slutt endte han opp med å Flekse. Han syns hele prosessen var veldig enkel.

Økonomisk vurdering

– Det virket så enkelt med abonnement. Alle servicer er jo inkludert, og jeg slipper å binde opp kapital til bilen. Når jeg hadde hatt leasingbilen min på service var det fort 7000 kroner som gikk ut.

Ved første øyekast virket prisen noe høy, helt til han forstod at 50-60 prosent av prisen er det månedlige verditapet av bilen. I tillegg er forsikring, service, dekkhotell, dekk, finansieringskostnaden, med mer inkludert i prisen.

– Det var veldig enkelt å ordne alt på nettet, og da jeg kom for å hente bilen var det lett å låse den opp med appen. Jeg beregnet det slik at jeg leverte leasingbilen min samme dag, og ble kjørt direkte derfra, og ned til parkeringsplassen til Fleks. Alt fungerte veldig smidig, fortsetter han.

Kan åpne bilen med en app

Selv var han ikke klar over at appen også kunne brukes som nøkkel til bilen.

– Jeg stusset litt på at jeg bare fikk med meg én nøkkel som lå i bilen da jeg hentet den ut, men så fikk jeg høre at jeg kunne bruke appen som nøkkelen. Det passer veldig bra, for kona legger nøkkelen på litt forskjellige steder. Da slipper jeg å tenke på hvor den er, sier han med et smil.

Den digitale nøkkelen gjør det også mulig å dele bilen med venner og familie gjennom Fleks Sammen. Da deler man de faste kostnadene med den man ønsker og hvor alle har lik tilgang til bilen. Bompenger og brukte kilometer belastes hver enkelt.

Frihet til å bytte bil

Aleksander valgte å flekse på en Peugeot e-2008. Han sier han måtte pakke smart og kjøpe ekstra kilometerpakker da hele familien skulle på Norgesferie, men at det også gikk veldig fint. Han planlegger å beholde bilen en stund til.

– Jeg tror jeg kommer til å beholde den gjennom vinteren. Deretter kan det hende jeg bytter til en større bil i fremtiden. Friheten ved å kunne bytte bil når jeg selv ønsker er veldig deilig.

– I perioder der jeg kjører ekstra mye, som da vi var på Norgesferie, er det fint å kunne kjøpe kilometerpakker for å dekke opp for at jeg hadde kjørt mer enn hva jeg har inkludert i abonnementet. Jeg sparte en del kroner på det.

Selv vurderer han tilbudene nøye opp mot hverandre før han bestemmer seg, men nå er han usikker på om han kommer til å kjøpe seg bil igjen.

– Det er et enkelt regnestykke å sette opp, og det er ikke sikkert jeg kommer til å eie en bil igjen i fremtiden. Bilabonnement er et fint alternativ.

Hva er et bilabonnement?

Et bilabonnement er den mest fleksible måten å eie bil på. Abonnementet løper automatisk fra måned til måned, og du kan fritt bytte bil på inntil tre virkedagers varsel så lenge du ikke har valgt bindingstid på bilen. Dette betyr at du kan ha en el-bil på sommeren og en SUV på vinteren dersom du ønsker det.

Med bilabonnement slipper du å bruke egenkapitalen din på innskudd, og du slipper å tenke på verditapet mens du har bilen. I tillegg slipper du å måtte betale for periodiske servicer, samt at Fleks oppbevarer dekkene du ikke har på bilen din på dekkhotell. Bilen kan du beholde så lenge du ønsker.

Bli mer kjent med Fleks-avtalen.