Er du tidlig nok ute med vinterdekk?

Vinteren nærmer seg og skal du på fjellet vet du kanskje hva slags føre det er de nærmeste dagene, men ikke den dagen du skal reise hjem. Værvarselet mer enn tre dager frem i tid er preget av noe usikkerhet.
Er du tidlig nok ute med vinterdekk?
Agricard

BestDrive – rabatt på dekk og kjetting

– Kjører du piggfritt er det liten grunn til å vente med å skifte til vinterdekk, sier produktsjef i Dekkmann, Torleiv Dalen Haukenes.

På et tidspunkt må du som følge av været skifte til vinterdekk.

Dekkmann ser at mange er tidligere ute i år, både med kjøp av nye vinterdekk, men også med å bestille time for dekkskift.

– Unngå at du må la bilen stå som følge av været eller bruke lang tid i kø. Kjører du med piggdekk er det tillatt å sette på vinterhjulene før piggdekkperioden, dersom det er vintervær, snø- og isføre der du bor, eller dit du skal, sier produktsjefen.

Bestill time og skift til vinterdekk så snart som mulig.

Torleiv Dalen Haukenes, produktsjef i Dekkmann

Dersom det ikke er vinterføre, er første dato for piggdekk i Nord-Norge 15. oktober. For resten av landet er datoen 1. november.

– Det er selvfølgelig viktig å presisere at når værforandringene trer inn, øker pågangen hos alle avdelingene hos Dekkmann. Så bestill time og skift til vinterdekk så snart som mulig, avslutter Haukenes.