Fjordkraft – strømregning

I oktober var det et brått og uventet fall i spotprisen. Det har dessverre ført til at prissikringene på forvaltningsavtalen Agrol Aktiv, har vært høyere enn spotprisen denne måneden.
Fjordkraft – strømregning

Dette gjør at strømregningen dessverre blir høy for oktober, sammenlignet med spotpris. Dette beklager Fjordkraft på det sterkeste

Årsakene til fallet i spotpris er at det vært varmere enn normalt, og det har vært mye regn og vind. Det har ført til stor produksjon av vindkraft og mer vann i vannmagasinene.

I tillegg har gasslagrene i Europa blitt fylt opp, siden forbruket til oppvarming har vært lavere enn normalt på grunn av den høye temperaturen. Når temperaturen synker, vil forskjellene i pris jevnes ut.

Formålet med forvaltningsavtalen er at Agrol-brukere skal få en jevnere og mer forutsigbar strømpris, uten de store svingningene.

For å klare dette, handler Fjordkrafts prissikringer i det finansielle markedet i forkant. Dessverre var prisene veldig høye i den perioden (august og tidlig september), da sikringene ble kjøpt inn. 

Fjordkraft forstår at denne regningen blir utfordrende for mange. Fjordkraft tilbyr betalingsutsettelse uten ekstra kostnad.

Kontakt Fjordkraft på e-post: bedrift@fjordkraft.no eller tlf 230 06 100. Det er mange som kontakter Fjordkraft, og ventetiden kan være lang på telefonen. De anbefaler derfor e-post.