– Forvaltningsavtalen gir oss forutsigbare strømkostnader

- Det viktigste for oss når det kommer til strømkostnader, er forutsigbarhet, sier Per Odd Gjestvang på Vang gård. Derfor har han valgt forvaltningsavtalen Agrol Aktiv gjennom Fjordkraft.
– Forvaltningsavtalen gir oss forutsigbare strømkostnader
Strøm

Fjordkraft – spar penger på strøm og solenergi

Vang gård ligger idyllisk til i Totenvika med utsikt over Mjøsa. I stabilt innlandsklima dyrker de grønnsaker som løk, kål, gulrøtter, selleri og purre på friland, til storkjøkken og dagligvare.

Gården dyrker på omtrent 1500 mål, og har i tillegg et drivhusareal på rundt fire mål. De har også eget gårdsutsalg hvor du kan kjøpe kortreiste grønnsaker og blomster «rett fra åkeren».

I gårdsbutikken finner du blant annet minipurre og salatløk.

Gården er en slektsgård, som har vært drevet av familien Gjestvang i over 100 år. Per Odd Gjestvang er fjerde generasjon driver. I tillegg har han med seg rundt 30 ansatte, som står på året rundt for å gi deg grønnsaker av beste kvalitet!

Rød spisskål er en av spesialitetene til Vang gård.

Stort strømbehov til både varme og kjøling

– Vi lager alle småplantene selv i drivhus, før vi planter dem ut på våren og sommeren, forteller Per Odd Gjestvang.

– Vi sår frøene i drivhuset fra tidlig februar. For å få gode vekstforhold kreves det både lys og varme, og siden det ikke er så mye naturlig lys og varme på den årstiden, går det en del strøm.

I tillegg bruker vi mye strøm til å kjøle ned de innhøstede grønnsakene om sommeren, høsten og vinteren fram til levering.

Grønnkålåkeren ligger idyllisk til i åsene over Mjøsa.

Det viktigste for oss når det kommer til strømkostnader, er forutsigbarhet. Spotpris er for usikkert, mens fastpris vil bli dyrere over tid. En forvaltningsavtale der deler av forbruket prissikres, sikrer oss mot pristoppene og gir en forutsigbar pris.

Derfor er strømavtalen aktiv forvaltning fra Fjordkraft et godt og trygt valg for oss. Gjennom Agrol får vi ekstra gode betingelser på avtalen.

Reduserte strømkostnaden med 20 prosent

– Forvaltningsavtalen har også vist seg å være vesentlig billigere enn spotpris. I fjor sparte vi godt over 100 000 kr sammenlignet med en spotprisavtale. Det er en besparelse på over 20 prosent, og det merker vi selvfølgelig på bunnlinja.

Gjestvang vurderer også andre løsninger for å kutte strømkostnadene.

– Vi vurderer solceller i forhold til kjølelageret. Gården ligger slik til at vi ikke har sol i desember og januar, men på sommeren er det gode forhold. Solceller kan derfor være nyttig for å redusere kostnadene knyttet til kjølingen, spesielt dersom strømprisene holder seg høye i denne årstiden også.

Slik fungerer forvaltningsavtalen Agrol Aktiv

  • Agrol aktiv forvaltningspris er en strømavtale som kombinerer prissikring og spotpris.
  • Dette er en langsiktig avtale som legger opp til mer sikring i vinterhalvåret, hvor inntil 90 prosent av forbruket kan være prissikret.
  • Målet er å gi deg større forutsigbarhet med en jevnere priskurve og unngå de høye pristoppene, spesielt i vintermånedene når det normalt er høyere strømpriser i markedet.
  • Sjekk Agrol-avtalen med Fjordkraft her.