Gjør unna vårrengjøringen med høytrykkspyler

Er du klar til å nyte utesesongen, men liker å få unna rengjøringen først? Med riktig høytrykkspyler blir vaskejobben rundt hus, hage, terrasse og gårdsplass raskt både enklere og mer effektiv.
Gjør unna vårrengjøringen med høytrykkspyler
Byggevarer og interiør

Montér – tilbud på byggevarer, trelast og interiør

Når vi først skal vaske noe ute er det mange som tyr til høytrykkspyleren. Mye av grunnen til dette er at det går fort, og vi får tatt store arealer på relativt kort tid.

De fleste høytrykkspylere er også svært enkle å bruke. Det er bare å koble til vannkranen, plugge i stikkontakten, skru vannkranen på og slå på høytrykkspyleren, så er du i gang.

Hva bør du tenke over før du skaffer deg høytrykkspyler?

Det er litt du bør tenke på før du går til innkjøp av en ny høytrykkspyler. Ofte er det en sammenheng mellom pris og kvalitet, men det betyr ikke at du er nødt til å gå for den dyreste typen.

Skal du for eksempel bare vaske bilen, eller hagemøblene, nøyer det seg med en rimeligere modell. Skal du vaske hus, gårdsbygg og større arealer bør du velge en kraftigere og dyrere høytrykkspyler.

Nyttige spørsmål:

  • Hva skal du vaske?
  • Hva finnes av tilbehør, slik at jobben blir mer effektiv og smidig?
  • Hvor lang er slangen?
  • Er høytrykkspyleren enkel å transportere og oppbevare?

Som nevnt, tenk over bruksområdene, slik at du ikke ender opp med en høytrykkspyler som er for svak, eller for sterk for jobben. Det finnes også et godt utvalg tilbehør, som både passer til forskjellige gjøremål og forenkler arbeidet.

Lengden på slangen varierer mellom mindre og større høytrykkspylere

Lengden på slangen kan variere ut ifra hvor sterke modellene er. Større høytrykkspylere med kraftigere motor for større jobber har slanger med en lenge på mellom 8-10 meter. Mindre og svakere høytrykkspylere har gjerne en slange på rundt 6 meter.

Enkel å lagre

Høytrykkspylere kan enkelt henges opp på veggen, så sparer du gulvplass i garasjen, boden eller annet rom.

Vær varsom med høyt trykk når du vasker

De dyrere og kraftigere modellene har som regel kraftigere trykk, som gjør at du effektivt får bort smusset. Det er viktig å tilpasse trykket til hva du skal vaske.

Skal du vaske husvegg eller annet bygg utvendig bør du være forsiktig så ikke trykket blir for høyt. Da kan vannet presses inn i veggen, og det kan oppstå råte. Du bør også tenke på hvor nært du står til det som skal vaskes. Trykket er høyere helt innerst på dysen, så jo lenger unna du går, jo svakere blir trykket.

Mange bruksområder

Høytrykkspylere har mange bruksområder og er spesielt populære til vårrengjøringen ute.  Den kan brukes på sykler, hageredskaper, husveggen, bilen, gjerder, belegningsstein, utemøbler og mye mer.

Det finnes også et godt utvalg av tilbehør som kan gjøre jobben lettere, blant annet egen terrassevasker og eget bilvaskesett.

Er høytrykkspyler aktuelt for deg nå?