Gjør våronna effektiv – tips for dieseltank og drivstoff

Med vårsola går startskuddet for våronna. Som bonde vet du hvor viktig planlegging og riktig utstyr er. Når diesel og traktor er drivkraften i gårdsarbeidet, blir tilgangen til pålitelige dieseltanker avgjørende for effektivt arbeid.
Gjør våronna effektiv – tips for dieseltank og drivstoff
Våronna - en tid for fornyelse og hardt arbeid med mange arbeidstimer i traktoren.

Med våronna følger ikke bare forventninger, men også ansvar for å fullføre arbeidet. Tanken på å plutselig gå tom for drivstoff kan skape bekymring og frustrasjon.

Det er derfor lurt å vurdere tilstanden til dieseltanken på gården. En eldre dieseltank kan ikke sammenlignes med bruksmulighetene til de mer moderne dieseltankene.

Enten du vurderer å kjøpe ny tank eller utvide med flere, står du overfor et valg mellom stasjonære og mobile løsninger, eller kanskje en kombinasjon, avhengig av gårdens størrelse og logistikk.

Mulighetene med moderne dieseltanker

Traktorer jobber best med pålitelig og jevn tilførsel av diesel. Når tilgangen til drivstoff blir en flaskehals, kommer de moderne, stasjonære og mobile dieseltankene til sin rett.

Fordelene med stasjonære dieseltanker er stor kapasitet og langvarig lagring. Plassert strategisk ved låven har du sikker og konstant tilførsel av diesel, noe som også gir økonomiske fordeler gjennom bulkinnkjøp.

Mobile dieseltanker gir deg stor fleksibilitet. De kan enkelt flyttes rundt for å møte behovene på ulike deler av gården, passer når du jobber over flere områder eller der spesielle drivstoffkrav må tilfredsstilles.

En kombinasjon av begge gir deg god mobilitet og flere ben å stå på, slik at gårdsarbeidet ikke stopper opp.

Rabatt på Cemo dieseltank gjennom Felleskjøpet.
Cemo dieseltanker i ulike størrelser – stasjonær, mobil, pick-up tank og dieseltralle.

Hensynet til sikkerhet og miljø

Moderne dobbeltveggede dieseltanker av plast er enkle å vedlikeholde, de reduserer risikoen for lekkasje og oppfyller nødvendige krav til miljø og sikkerhet.

Eldre dieseltanker preget av rust og slitasje utgjør en miljørisiko på gården. Tegn som indikerer at gårdstanken er i ferd med å svikte kan være rust, sprekker, bulker og aldring.

En gammel dieseltank kan også forringe kvaliteten på dieselen, som igjen kan redusere traktorens ytelse og i verste fall føre til driftsstans og motorfeil.

Kampanjetilbud på Cemo dieseltank gjennom Felleskjøpet

Hos Felleskjøpet får du kampanjepris et utvalg stasjonære og mobile dieseltanker, samt dieseltralle. Tilbudet gjelder 03.04-31.05.

  • Cemo Cube stasjonær dieseltank premium 5000, 2500 og 1500 liter
  • Cemo Mobile Easy transporttank for diesel 980 og 440 liter
  • Cemo Mobile Easy pick-up tank 210 liter med lokk
  • Cemo dieseltank tralle 60 og 100 liter

Se Cemo kampanjetilbudet og andre dieseltanker hos Felleskjøpet.
Se Cemo kampanjetilbudet i Felleskjøpet kampanjeavis

Dieselkvalitet og økonomiske fordeler

Driftskostnader veier tungt for enhver gård. Ved å kjøpe større volum anleggsdiesel til bulk og dra nytte av tilbud og rabatter, kan du få ned disse kostnadene betydelig.

Kvaliteten på anleggsdieselen spiller også en rolle. Moderne landbruksmaskiner krever ren, høykvalitets diesel for å opprettholde optimal ytelse og effektivitet.

En nyere dieseltank vil sikre at drivstoffet forblir rent og klart for bruk. Og plasserer du dieseltanken på et skyggefullt sted, reduserer du også risikoen for kondensdannelse og temperatursvingninger.

Har du to tanker øker du fleksibiliteten ved å kunne lagre sommer- og vinterdiesel, slik at ingenting går til spille. Med god lagringskapasitet blir det samtidig enklere å planlegge dieselinnkjøp og utnytte gode tilbud.

I tillegg kan du knipe inn på drivstofforbruket og spare penger ved å tilpasse kjøringen etter jordforholdene og passe på å ha riktig dekktrykk.

Kampanjetilbud på Cirle K anleggsdiesel

Gjennom Agrol er det våronnakampanje på Circle K anleggsdiesel i perioden 25.03-31.05.

  • Bestill anleggsdiesel levert til gårdstank – velg nettbestilling eller ring
  • Fyll anleggsdiesel fra pumpe på nærmeste Circle K eller Best stasjon
  • NB! Oppstart for kampanjen er mandag 25. mars.

Kampanjen blir lagt ut på Agrol-siden for Circle K anleggsdiesel her.

Circle K Pro avtale med Agrol rabatt på anleggsdiesel
Diesel til bulk gir lavere pris per liter. Bestill enkelt på nett hos Circle K.

Gjør gode valg for hektiske tider

Våronna er en travel tid for bønder, men med riktig forberedelse og utstyr kan du gjøre denne perioden effektiv og smidig. Gå gjennom behov på gården din og vurder hva som er viktig.

Å velge de rette dieseltankene og sørge for god dieselkvalitet vil styrke din fleksibilitet, sikkerhet og bidra til lønnsomhet på gården. Lykke til med våronna!