Gunstige strømavtaler – enten du driver gård eller bor i leilighet

Elektroniske løsninger skaper nye muligheter. Gjennom Agrol-avtalene kan du diskutere gunstige strømløsninger med leverandører som forstår dine behov, enten du har en bolig eller melkefjøs på 750 kvadratmeter.
Gunstige strømavtaler – enten du driver gård eller bor i leilighet
Gårdbruker og styreleder i Agrol, Hans Edvard Torp liker å diskutere med leverandører som forstår næringas dynamikk. Strøm er et viktig tema.

Teknologi tar over mer

— I denne korntørka ligger det korn nok til å produsere 80000 brød. Alle viftene og styringen av anlegget trekker strøm, forklarer Hans Edvard Torp.

Han er styreleder i Agrol, men hovedgeskjeften er å drive gården Torp hjemme i Vestfold. Der driver han både med kornproduksjon og andeklekkeri. I tillegg til viftene og styringsanlegget, er det ventilasjonsanlegget, korntørka og rugemaskinene som trekker mest strøm på Torp. Og Hans Edvard tror ikke strømforbruket kommer til å gå nedover i årene fremover.

— Jeg tror små, lette operasjoner som luking, sprøyting, ja kanskje også plukking, vil bli løst på nye måter i årene framover, sier han.

Hans Edvard ser også for seg en spennende utvikling på utstyrsfronten. — Spesielt lette kjøretøy vil nok bli elektriske og erstatte bruken av diesel, spår han. Elektroniske løsninger gir muligheter for god tidsstyring. — Det er mye som kan gjøres uten at bonden trenger å være til stede, så strøm går neppe av moten, smiler Torp.

Agrol-strøm til leiligheten

Etter å ha jobbet nesten 50 år som dyrlege, har Ola Moxness gått over i pensjonistenes rekker. Da Ola og kona flyttet inn i leilighet på Steinkjer i Trøndelag i fjor, fulgte medlemskapet i Norges Bondelag med på lasset. Mer skulle det ikke til for å få en Agrol strømavtale.

I tillegg til den gunstige strømavtalen Ola benytter seg av gjennom Agrol, bruker han flere av medlemsfordelene også, blant annet på telefoni og bensin. Og han mener flere burde se på fordelene som ligger i medlemskapet. — Jeg tror det er penger å spare på å benytte seg av disse avtalene. Jeg er i alle fall fornøyd med de gode avtalene som er forhandlet frem gjennom Agrol, sier han.

God kjennskap til landbruket

Med hovedkvarter i Trøndelag, har NTE naturlig nok god kjennskap til landbruket. — Vi har alltid hatt mange kunder innenfor landbruket, så dette er en næring vi kjenner godt, sier Anders Eggen, som er salgsleder for strøm i NTE. Det er også Hans Edvard Torp i Agrol enig i. — Det å kunne diskutere med leverandører som forstår næringas dynamikk er viktig, påpeker han. Hans Edvard er så fornøyd med avtalene som er inngått at han var første kunde som inngikk Agrol energipartneravtale med NTE. — NTE er en god samarbeidspartner, sier han.

— Vi tilbyr to ulike avtaler, og begge to har blitt meget godt mottatt, forteller Anders Eggen, videre. — Vi har fått kunder fra hele landet, og mange setter pris på at vi kjenner næringen og derfor kan være gode rådgivere.

Helhetlig

Avtalene du får gjennom fordelsprogrammet Agrol, inkluderer ikke bare driftsbygninger, men også den strømmen du bruker i våningshuset og på hytta. Avtalene er rett og slett lagt opp slik at du kan spare penger både på driften og på det private forbruket ditt.

Gjennom Agrol får du tilgang til to ulike strømavtaler fra NTE. Uansett hvilken avtale du velger, kan du være sikker på at den er gunstig – enten du bor i leilighet eller driver gård.