Leie gravemaskin? Dette bør du tenke på!

Gravemaskinen er et godt valg når grunnarbeid skal utføres i store og små prosjekter. Husk at du har gode Agrol-rabatter på maskinutleie hos Cramo og husk å velge riktig maskin til jobben.
Leie gravemaskin? Dette bør du tenke på!
Maskiner og verktøy

Cramo – rabatt på liftleie og maskinleie

Gravemaskiner kommer i forskjellige størrelser, modeller og vektklasser. Spørsmålet du må stille deg selv før du leier en gravemaskin er: Hvilken oppgave skal jeg bruke den til?

Kanskje du skal drenere, bygge ny vei, grave et fundament til huset, rydde i hagen hjemme eller har et prosjekt på hytta. Cramo gir deg fem konkrete tips for hva du bør tenke på ved leie og bruk av gravemaskin.

1. Lei riktig størrelse på gravemaskinen

Før du leier gravemaskinen – ta kontakt med Cramo og få hjelp til hvilken størrelse du bør velge. Leier du for stort eller for lite, kan konsekvensene bli store og du mister dyrebar tid og penger.

1-tonns gravemaskiner er populære til mindre arbeider på tomten, som flytting av hekk, stein eller fjerning av en liten stubbe, da de er svært kompakte og enkle å ta seg rundt på en eiendom med. Du kan frakte dem selv på henger bak bilen dersom du har rett førerkort.

Ved større prosjekter vil det være lurt å forhøre seg med Cramo før du leier maskin slik at vi kan gi anbefalinger på hva som kan passe best for deg.

2. Vær oppmerksom på eventuelle feil

Er du oppmerksom på eventuelle feil på gravemaskinen, sparer du tid, penger og kan føle deg trygg i arbeidet ditt. Er det noe som har gått i stykker, begynt å lekke eller bare føles feil – ikke vent med å få hjelp, ikke tenk «jeg skal bare». Kontakt heller Cramo direkte.

Reparasjoner som du ikke fikser umiddelbart, kan være både store og kostbare. Vi reparerer på stedet eller kan gi råd på telefon.

Hos Cramo prioriterer vi alltid sikkerhet og kontrollerer alltid maskinen før du som kunde kan leie den av oss.

3. Les instruksjonene

Vær ærlig: Hvor ofte leser du instruksjonshåndbøker?

De er kanskje ikke all verden med en ny mikro eller TV, men med en så kraftig maskin som gravemaskinen bør du ta det sikre før det usikre. Selv om du er ganske vant til å kjøre gravemaskin, kan det være stor forskjell på de ulike modellene.

Har du ingen tidligere erfaring med graving er det ekstra viktig å lese nøye og ved den minste tvil kan du få hjelp av Cramo.

Instruksjonshåndboken inneholder alle råd og tips om hvordan du skal behandle maskinen. Da kan du være sikker på at du har gjort en god jobb med forberedelsene. Dette bør gjelde for alle Cramos maskiner.

4. Lås maskinen etter bruk

Gravemaskiner er populære, og dermed er det en potensiell risiko for tyveri. Cramo sine maskiner er i dag utstyrt med GPS, men husk å ikke la maskinen stå åpen og synlig etter en arbeidsdag. Ha den godt parkert og pass på maskinen når du er ferdig med arbeidet.

5. Sperr av arbeidsområdet om nødvendig

Ha respekt for at en gravemaskin er stor og tung og kan dermed gjøre mye skade dersom du ikke vet hvordan den skal brukes riktig. Sperr av området du jobber i ved behov slik at ingen kan komme i veien der du graver.

Gravemaskinene du leier fra Cramo fylles med HVO 100, og vi utvider også flåten vår med strøm- og hybriddrevne gravemaskiner.