Klar for ny grillsesong – fordelene med gassgrill

Skal du kjøpe ny grill i år og er usikker på om du bør velge gassgrill eller en annen type? Oppdag fordelene med gassgrill og mulighetene som følger med grillen og ekstrautstyret. Denne innsikten kan hjelpe deg med å ta et klokt valg av grill.
Klar for ny grillsesong – fordelene med gassgrill
Byggevarer og interiør

Montér – tilbud på byggevarer, trelast og interiør

6 fordeler med gassgrill

1. Rask oppvarming

Gassgrillen blir raskere varm enn for eksempel en kullgrill, noe som betyr mindre ventetid og mer tid til selve grillingen.

2. God temperaturkontroll

Med en gassgrill får du bedre kontroll fordi det er enklere å regulere varmen og temperaturen med en gassgrill.

3. Effektiv og riktig steking

Gassgrillen gir deg fleksibilitet til å bruke ulike grillsoner og sidebrennere for direkte og indirekte varme, sammen med et integrert termometer. Det gjør at du kan grille mat som krever ulike varmeinnstillinger samtidig, som grønnsaker på grillspyd parallelt med en saftig biff.

4. Enkel rengjøring

Med en gassgrill kan du enkelt brenne bort matrestene før bruk. Dette sikrer deg en hygienisk og smakfull grillopplevelse. Sett grillen på høy varme i ca. 10 minutters, slik at fett og matrester forkulles og bruk deretter en grillbørste til å fjerne rester på grillristen. Deretter har du et perfekt utgangspunkt for velsmakende grilling.  

5. Utvid mulighetene med riktig grilltilbehør

Gassgriller kommer ofte med en del ekstra tilbehør, som kan oppgradere din grillteknikk. Prøv deg for eksempel på røyking, plankegrilling, rotisserigrilling eller kanskje en pizza på grillen?

6. Gassgrill finnes i alle prisklasser

Blant grillsortimentet finner du alt fra enkle, rimelige gassgriller som dekker de fleste behov, til kraftigere og mer avanserte alternativer. Velg det som passer.

Vedlikehold grillen med et grilltrekk

Å bruke et grilltrekk vedlikeholder grillen på en enkel og rimelig måte. Et grilltrekk beskytter effektivt mot støv, pollen, vær og vind. Sørg for at at grillen er nedkjølt og tørr før du dekker den til. Da beskytter du grillen best mulig og forlenger grillens levetid.

Nyttig å vite om gassgrill

Både med gassgriller og elektriske griller er du avhengig av at mekanikken og elektronikken fungerer som den skal.

Dette har Broil King® tatt høyde for: Alle deres gassgriller har et hull på siden av grillboksen, slik at hvis tenneren mot formodning skulle svikte, kan du likevel få tent opp med en helt vanlig fyrstikk eller lighter.

Sammenlignet med de minste elektriske grillene og de tradisjonelle kulegrillene, kan gassgrillene ofte kreve mer plass, avhengig av modellen. Det finnes imidlertid elektriske griller som både matcher og overgår gassgrillene i størrelse.

I slike tilfeller kan eventuelt andre egenskaper som vekt og effekt blir avgjørende for valget ditt.