Norges raskeste mobilnett 5 år på rad

For femte året på rad kårer Ookla at Telenor Norges raskeste mobilnett. Kåringen er basert på tester gjort av norske mobilbrukere. Det viser at Telenor alltid har ligget et steg foran når det gjelder fart, dekning, stabilitet og kapasitet.
Norges raskeste mobilnett 5 år på rad
Mobil og data

Telenor – rabatt på Trådløst Bredbånd Bedrift

Ookla® Speedtest® sin kåring baserer seg på de flere tusen ukentlige hastighetsmålingene norske brukere gjør i Ookla Speedtest-appen gjennom 2022, og inkluderer både 4G- og 5G-nettet.

Fordi hastighet er helt avgjørende for mobilopplevelsen – jo raskere, desto bedre – er brukernes egne målinger det beste og viktigste beviset på at utbyggingen av 5G-nettet har ønsket effekt og verdi for våre kunder.

– Dette er en viktig anerkjennelse, og viser hvordan vår modernisering av mobilnettet forbedrer våre kunders mobilopplevelser. Og med vår 5G-utrulling vil våre kunder landet over få nytte av både våre høye hastigheter samt de nye mulighetene som 5G åpner opp for, sier Birgitte Engebretsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Norges beste mobilnett

De viktigste kriteriene for å vurdere kvaliteten i et mobilnett, er utvilsomt brukernes personlige opplevelser.

Da er det ekstra hyggelig og inspirerende at Ookla har kåret Telenors mobilnett til Norges beste. Kåringen er nemlig basert på norske mobilbrukeres egne målinger i Ooklas Speedtest-app, og den bekrefter at hardt arbeid og kompromissløs kvalitetsfokus over tid lønner seg.

For å bli tildelt tittelen «Beste mobilnett» av Ookla® Speedtest® må mobiloperatøren vinne følgende tre kategorier:

  • Norges raskeste mobilnett (4G/5G)
  • Norges beste geografiske dekning (4G/5G)
  • Norges mest stabile mobilnett (4G/5G)

Telenor har høye ambisjoner for dekning, og har alltid ligget et steg foran når det gjelder fart, dekning, stabilitet og kapasitet. I dag har Telenor blant annet klart flest basestasjoner i Norge og bygger med mer kapasitet per basestasjon enn noen andre mobiloperatør.

For å sikre bedre og mer stabil mobildekning for alle, ruller Telenor også ut 5G på nye steder rundt omkring i landet, og oppgraderer samtidig alle eksisterende 4G-master til 5G.

Slik bygger Telenor Norges raskeste mobilnett

Telenor har 8500 basestasjoner over hele landet, og det gir både omfattende dekning og en stabil og sterk brukeropplevelse.

Telenor bygger med mer kapasitet per basestasjon enn noen andre mobiloperatør i Norge. Det brukes opptil seks frekvenser per basestasjon fordelt mellom 4G og 5G, og med det flere frekvenser enn noen annen mobiloperatør i Norge. 

Telenor har høyere andel av sitt mobilnett bygget med 3600 MHz for 5G og 2600 MHz for 4G enn noen annen mobiloperatør i Norge. Disse to frekvensene er de to viktigste frekvensene for at brukeropplevelsen knyttet til kapasitet og hastighet på 4G og 5G skal være så god som mulig.

5G er også stabilitet og kvalitet

Det kobles stadig nye tjenester på Telenors mobilnett. 5G er inne i en ny innovasjonsfase, eksempelvis baner Helse Sør-Øst veien for andre helseforetak gjennom sin satsning på teknologien, industriaktører har begynt å nyttiggjøre seg av 5G-teknologien i tunge industriprosesser, Forsvaret gjør avanserte tester av privat nett, og hytteeiere strømmer TV i HD-kvalitet med Trådløst Bredbånd. For samtlige er stabilitet og kvalitet avgjørende.

Norges raskeste 5G-nett

Hver uke bruker flere tusen nordmenn Ooklas Speedtest-app til å måle opplevelsen på nett. På bakgrunn av alle disse målingene i tredje og fjerde kvartal i 2022, har Ookla slått fast at Telenor har både Norges raskeste og mest stabile 5G-nett.

Dette er resultatet av en tydelig strategi om å alltid være i forkant av kundenes behov og sørge for optimale brukeropplevelser – selv om det krever både mer tid og store ressurser.

Med lynraske 5G-hastigheter vil kundene våre ikke bare nyte godt av bedre mobilopplevelser der de er – i tillegg er det nøkkelen til full internettdekning. Med Trådløst Bredbånd klargjort for 5G kan Telenor nemlig tilby stabilt høyhastighetsinternett med pålitelig og høy kvalitet, også på steder der det ikke har vært mulig før.


Basert på analyse av Ookla® Speedtest Intelligence® data Q3-Q4 2022. Bruk av Ooklas varemerker er lisensiert og gjengitt med tillatelse. Opplevd hastighet varierer etter kapasitet og andre forhold.