På tide å finne frem solbrillene

Sol! Endelig er det lysere, men lysere tider betyr økt UV-stråling og solbrillene må på plass. Beskjeden fra Brillelands optiker er tydelig: Vi bør bruke solbriller mye mer enn det vi gjør!
På tide å finne frem solbrillene
Hjem og fritid

Brilleland – tilbud på briller, linser og solbriller med styrke

I jakten på den perfekte solbrillen har Brilleland et stort utvalg med innfatninger og glass som er laget for ulik bruk. Her får du tips og inspirasjon. Husk ellers at Agrol-avtalen på solbriller kun gjelder solbriller med styrke.

UV- stråler – viktig men skadelig

UV-stråler, eller ultrafiolette stråler, er viktig for helsen vår. Blant annet trenger produksjon av D-vitamin små doser UV-stråling. Men overeksponering kan føre til at hud og øyet kan få kroniske skader. Derfor er det viktig at du beskytter deg, også når det er overskyet. Hos Brilleland Sandvika sitter Raja på kontoret sitt og ser mot vinduet. Hun har jobbet som optiker i 15 år og forteller at det er et økt fokus på det å beskytte øynene.

– Kundene har blitt mer bevisst på hva de skal bruke en solbrille til, og de leter etter en solbrille som er mer enn bare designet, forteller hun.

Brilleland har et stort utvalg solbriller, alt fra den trendy kafébrillen til den funksjonelle sportsbrillen. Alle ansatte får god opplæring i å undersøke hva kunden skal bruke solbrillen til, og på den måten er det mulig å komme med relevante anbefalinger.

–I tillegg kan vi tilpasse og justere solbrillen slik at den sitter godt, sier Raja.

Hvilken brille trenger jeg?

Mange forbinder vinteren med lange skiturer på øde fjellvidder i strålende sol. Siden snøen reflekterer sollyset, er det viktig å ha gode briller som beskytter godt.

– Om du er på fjellet om vinteren anbefaler vi solbriller med polariserte glass. Polariserte glass tar bort gjenskinnet fra snøen og gjør det mer behagelig for øynene, sier Raja.

Et annet alternativ er fargeskiftende glass. Dette kan være et godt alternativ for de som bruker briller daglig. Glassene reagerer på UV-stråler, og skifter farge og blir mørkere når man går ut.

– Da har du to briller i ett og slipper å huske på å ta med solbrillen. Du er beskyttet hele tiden, forklarer Raja og legger til.

– Når du går ut skifter nesten alltid glassene litt farge, også om det er overskyet. Altså kan det være lurt å beskytte øynene mot UV selv om det ikke er strålende sol, og særlig hvis du er ute over lengre tid, forklarer Raja.

Det viktigste er å ha en solbrille som er egnet til det du skal bruke den til.

Raja, optiker i Brilleland

Lurt med flere briller

Det er ikke bare selve glassene som er viktig. Passform spiller også en rolle for å få optimal beskyttelse. Blant annet kan det være lurt med litt krumme innfatninger slik at lyset ikke sniker seg inn fra siden. Og skal du være aktiv er en sportsbrille et godt alternativ.

– Det viktigste er å ha en solbrille som er egnet til det du skal bruke den til, og det er også smart å velge solbrille med styrke, sier Raja.

Alle solbrillene har et CE-merke på innsiden av innfatningen, noe som vil si at de er EU godkjent. Solbriller er viktig i alle aldre. Blir du blendet over lengre tid kan dette føre til hodepine, og ved å beskytte øynene kan man unngå å få skader på øyet.

– En tommelfingerregel jeg har er; er du er ute, ta på deg solbriller, avslutter Raja.

Agrol-rabatt hos Brilleland

Husk å bruke Agrol-rabatten din hos Brilleland og spar penger på synsundersøkelse, komplett privatbrille med innfatning, arbeidsbrille, solbrille med styrke og linser.