Slik tar du grep om nettsikkerheten

Også små bedrifter og privatpersoner er mål for dataangrep. Med tjenesten SafeZone fra Telenor Bedrift kan du effektivt beskytte deg mot datavirus og useriøse aktører som prøver å lure deg.
Slik tar du grep om nettsikkerheten
SafeZone fungerer som et sikkerhetsnett, og beskytter deg 24/7 når du er på Telenors nett.

Det lett å tenke at nettsikkerhet først og fremst er noe de store selskapene trenger å bekymre seg for. Dessverre er sannheten at også små virksomheter og privatpersoner er attraktive mål for angripere. Her er sikkerheten ofte mangelfull, samtidig som konsekvensene av datainnbrudd, nedetid eller krypteringsangrep kan være katastrofale – i enkelte tilfeller kan det bety kroken på døra.

Som bonde eller skogeier kan du fort bli sårbar hvis driften din blir utsatt for et angrep på nett. Trusselaktørene blir stadig flere og mer utspekulerte, og derfor er det smart å gjøre noen enkle grep for å beskytte seg.

Ikke tenk at du «ikke er viktig»

Det er fort gjort å tenke at du eller din bedrift umulig kan være et mål for kriminelle og useriøse nettaktører. Selv om du ikke håndterer sensitiv informasjon av noe slag, og mener at du kunne reist deg etter hva som enn måtte komme av angrep eller lekkasjer, er det lurt å tenke over dette:

Ta vare på tilliten

Iblant er du eller din bedrift kun en brikke i et større spill. Om en svindler får kontroll over e-posten du bruker til å kommunisere med kunder eller leverandører, kan tilliten du har bygget opp dessverre bli utnyttet til å gjøre uønskede handlinger. Som for eksempel å få noen til å klikke på en lenke, åpne en fil eller gi ut sensitive opplysninger. Det viser hvor viktig datasikkerhet er.

SafeZone – nyhet fra Telenor Bedrift

Med tjenesten SafeZone fra Telenor Bedrift kan du effektivt forhindre at du gir fra deg sensitiv informasjon på falske nettsider, eller at du havner på ondsinnede sider som sprer skadelig programvare. SafeZone er den raskeste og enkleste måten å beskytte bedriften eller husstanden på, uten å måtte tenke på installering, oppdatering og vedlikehold.

SafeZone fungerer som et sikkerhetsnett, og beskytter deg 24/7 når du er på Telenors nett. Tjenesten stopper 98 prosent av hendelser fra useriøse aktører. Eksempelvis blir du stoppet hvis du forsøker å åpne en side med skadelig innhold.

Slik aktiverer du tjenesten SafeZone på dine Agrol abonnement:

Fordeler med SafeZone

  • Beskytter mot phishing (lure til seg informasjon), malware (skadelig programvare) og ransomware (kryptere dine filer og kreve løsepenger) og stopper opp mot 98 prosent av uønskede hendelser når du er på Telenors nett.
  • 24/7 beskyttelse hver dag hele året som stopper deg når du forsøker å åpne en side med skadelig innhold.
  • SafeZone krever ingen installering og vedlikehold.

Viktig å huske på om beskyttelse

Vær oppmerksom på at tjenesten SafeZone Mobil kun er aktiv når du er på nett med mobilabonnementet ditt. Dersom mobilen din er tilkoblet et annet bredbånd når du er hjemme, på jobb eller på reise, vil ikke SafeZone Mobil være i stand til å beskytte deg mot ondsinnede nettsteder.

Når du aktiverer SafeZone på Bredbånd fra Telenor Bedrift vil alle brukere og enheter som er tilkoblet brebåndet være beskyttet av sikkerhetsfilteret i SafeZone.

 

Dine Agrol-fordeler