Slik velger du riktig varebil for ditt behov

En varebil er et praktisk kjøretøy for gården. Men hvordan velge den rette? Her er seks tips som hjelper deg. Å vurdere bruksområde, gårdens behov, drivlinje, finansiering og brukskostnader er alle viktige faktorer for valg av varebil.
Slik velger du riktig varebil for ditt behov
En varebil har mange bruksområder - og kanskje flere enn du tror?

1. Varebilens bruksområde

En varebil er et godt supplement til personbil, traktor og andre gårdsmaskiner. Men det er lurt å tenke gjennom hvor og hvordan varebilen kan utnyttes best mulig.

Hvilken type varebil du bør velge avhenger både av smak og behag, men også i stor grad av hva den skal brukes til.

Varebiler fås i mange ulike størrelser, vektklasser og fasonger. Den kan sammenlignes med et multitool på grunn av sin allsidighet og mange bruksområder. Akkurat som et multitool samler flere funksjoner i et kompakt format, tilbyr en varebil en rekke løsninger for ulike behov.

Det er lurt å ta en prat med forhandler og få hjelp til å velge passende varebil og utstyr.

2. Viktige behov å ta hensyn til

Alle varebiler har mye, men ingen har alt. Kjører du mye i vanskelig terreng, på røffe gårdsveier eller mye på glatte veier? Da kan det lønne seg med firehjulstrekk.

Jobber du mye ute og blir utsatt for vær og vind, kan det være lurt å ha en topphengslet bakluke, som beskytter deg og eventuelle maskiner.

Det er også lurt å tenke gjennom automatgir versus manuelt, maksimal tillatt hengervekt og takvekt.

3. Varebilens drivlinje og miljøavtrykk

Det stilles stadig større krav til miljø og bærekraft, og du kan påvirke ditt miljøavtrykk gjennom valgene du tar. I dag finnes det mange elektriske varebiler.

Dersom du tilbringer det meste av arbeidsdagen på avsidesliggende områder og kjører mange mil daglig, kan det fortsatt være lurt å velge fossilt. Utover disse omstendighetene vil de fleste dra nytte av å velge en hybrid eller elektrisk varebil.

4. Kjøpe varebil eller velge leasing

Når du skal kjøpe varebil, er det viktig å vurdere alternativer for finansiering. Har du egenkapital til å kjøpe den kontant? Eller vurderer du leasing eller billån?

Dette finnes ikke en fasit som passer alle, og valget påvirkes mer av individuelle behov og omstendigheter.

5. Samlede driftskostnader

I tillegg til finansieringsform er det flere faktorer som påvirker de samlede driftskostnadene for en varebil over tid.

Alt fra parkering- og bomutgifter, til drivstoff, lading, vedlikehold og slitasje utgjør en kostnad. Valg av merke, motorstørrelse og utstyrsnivå påvirker også totalkostnaden.

For å lande på et riktig nivå er det lurt å velge en varebil som passer til dine bruksbehov.

6. Bruk Agrol-rabatten på varebil

Du sparer fort flere tusen kroner ved å benytte Agrol-rabatten på varebil gjennom avtalen med Bertel O. Steen. Se rabatten for de ulike varebilene og betingelsene som gjelder, og ta gjerne en prat med forhandler om dine behov.