5 pakketips til bilturene i sommer

Unngå å starte ferien med et rotete bagasjerom og løse gjenstander som fort kan bli livsfarlige. Følg heller Volvos fem pakketips til hvordan du plasserer bagasjen riktig og trygt i bilen. God tur.
5 pakketips til bilturene i sommer
Bil

Volvo – eksklusiv rabatt på ny bil

Kofferter, bagger, sko, fritidsutstyr, pc, leker, hund eller katt og sikket mye mer. Pakkelisten kan bli lang. For å få plass er det lurt å pakke smart og noen ganger vurdere å ikke ta med for mye.

1. Pakk den tyngste bagasjen først

Den tyngste lasten trives best nederst. Der ligger den stabilt, og et lavt tyngdepunkt gjør det enklere å manøvrere bilen.

Start derfor med å legge de tyngste baggene og koffertene inn i bagasjerommet. Den tunge lasten skal også plasseres så langt frem i bilen som mulig – helt inntil baksetene.

Husk at ekstra vekt gjør at bremselengden din blir lengre.

2. Deretter pakker du myke og lette ting

Etter at den tunge lasten er trygt inne i bilen, er det bare å fylle på med resten av bagasjen i de ledige lommene på siden og foran i bagasjerommet.

Trenger du tilgang til noe i bagasjen i løpet av turen? Hvis du for eksempel har laget niste til reisen, er det lurt å ha maten lett tilgjengelig. Da slipper du å pakke ut av hele bagasjerommet for å få tak i matpakken.

3. Sikre løse gjenstander

Ting bør ikke ligge løst i bilen. Hvis du må gjøre en bråstopp, kan løs bagasje kastes frem og treffe passasjerer i bakhodet.

Selv lette gjenstander kan gjøre stor skade når de er i høy fart. Et nettbrett som slynges i 50 km/t får en kraft på hele 24 kg.

Men med det riktige utstyret er det enkelt å sikre lasten:

  • For å unngå at bagasje kastes rundt, kan du bruke stropper, lastesikringsnett eller beskyttende stålgitter.
  • Nettbrett bør festes til nakkestøtten til setet foran. Volvos iPad-holder er kollisjonstestet og oppfyller Volvos strenge sikkerhetskrav.
  • Er familiehunden med på tur, bør den sikres med en hundesele. Selen festes til bilens sikkerhetsbelte med hurtigkobling. Du kan også montere en hundegrind i bagasjerommet.

4. Ikke pakk for høyt. Ha god sikt gjennom bakruta

Pass på at du ikke stabler bagasjen for høyt i bagasjerommet. Det kan hindre sikten gjennom bakruta. En god tommelfingerregel er å ikke pakke bagasjen høyere enn seteryggene til baksetet.

5. Bruk plassen i baksetet hvis nødvendig

Hvis bagasjerommet er fullt, kan du bruke annen ledig plass i bilen. Bagasje i baksetet plasseres stabilt på gulvet bak forsetene.

Du kan også ha ledig plass i skiboksen på taket av bilen. Plassen kan brukes til mer enn bare skiutstyr. Men pass på at ikke bagasjen er for tung, og sjekk bruksanvisningen til skiboksen for å finne ut hvor mye vekt den tåler.