7 tips for å unngå drifsstans i våronna

Er du klar for mange hektiske arbeidstimer i traktoren når våronna rulles i gang? Midt i den hardeste økta er det ingen tid å miste på unødvendige avbrekk eller hark i maskineriet. Disse dieseltipsene hjelper.
7 tips for å unngå drifsstans i våronna
Kent Roar Grøtting leverer diesel for Circle K i Tynset. Han vet det meste om dieselhygiene, så det er verdt å følge rådene han gir.

For å unngå driftsstans og motortrøbbel gir Grøtting Olje og Circle K deg syv tips til god dieselhygiene.

 1. Tankkvalitet
  En dieseltank av god kvalitet forebygger kondens. Gamle ståltanker er mer eksponert for sollys og temperaturskifte enn en plasttank.
 2. Dieselfilter
  For å unngå kondens bør du bruke vann- og partikkelfilter. Det absorberer vann og filtrerer alle partikler ned mot 10 mikron. Det monteres mellom pumpe og fylleslange.
 3. Vannpeiling
  Du kan sjekke om du har vann på dieseltanken ved hjelp av peilepasta. Smør pasta på en peilepinne og slipp den på bunn av tanken. Hvis det er vann på tanken blir pastaen farget rosa.
 4. Dieseldyr
  Dieseldyr er alger som vokser i sjiktet mellom vann og diesel nederst i tanken. For å unngå dette bør du rengjøre tanken hyppig, helst hvert tredje år.
 5. Miljø
  Husk å tenke på miljøet når du skal lagre diesel på gården. Kjøp alltid en godkjent tank, helst med dobbel vegg.
 6. Plassering
  Sett opp en barriere, for eksempel betongelementer, rundt tanken for å hindre påkjørsel og skade på tanken.
 7. Dieselkvalitet
  Annleggsdiesel fra Circle K er den eneste på markedet som har forbrenningsforbedrende tilsetninger. Høykvalitets diesel gir lavere forbruk og renere forbrenning. Den for¬hindrer dannelse av korrosjon i drivstoff-systemet, forhindrer vannseparasjon og gir bedre startegenskaper når motoren er kald.