Den nye elbilen Mercedes-Benz EQC er lansert

Nå får du nye Mercedes-Benz EQC 4MATIC med Agrol-rabatt – en elbil med innovativ design, høy kjørekomfort og topp moderne sikkerhetsutstyr.
Den nye elbilen Mercedes-Benz EQC er lansert
Bil

Mercedes-Benz – eksklusiv rabatt på ny bil

Den ny elbilmodell prises fra kr 607.000. Med en rekkevidde på 417 km, hengerfeste, god plass og ekstrautstyr for nær kr 70.000 inkludert er dette en totalpakke mange nordmenn har ventet på. Med Agrol-rabatt kan du trekke fra en del tusen kroner og gjøre et bra kjøp.

Det er uten tvil vår viktigste lansering i 2019.

Kjetil Myhre, konserndirektør i Meercedes-Benz Personbil

EQC 400 4MATIC markerer starten på en ny epoke for Mercedes-Benz og Daimler, som investerer 100 milliarder kroner i sin EQ-satsing de neste årene. Ti helelektriske modeller skal være på plass innen 2022.

– Dette er uten tvil vår viktigste lansering i 2019. At den internasjonale pressetestingen er lagt til Oslo bekrefter også at Norge er et prioritert marked i den elektriske offensiven fra Daimler, konstaterer Kjetil Myhre, konserndirektør i Mercedes-Benz personbil hos Bertel O. Steen.

Elbilenes Mercedes-Benz?

EQC er først og fremst en Mercedes-Benz, med fokus på komfort, kvalitet og kjøredynamikk, dernest en elektrisk bil. Enkelte funksjoner er utviklet spesifikt for denne modellen. Dette er noen av bilens egenskaper:

  • EQ-navigasjonen beregner automatisk den beste ruten basert på destinasjon og ladeinfrastruktur.
  • Trykk fra gasspedalen og signaler på displayet gir føreren tips om rekkeviddeoptimal kjørestil.
  • Regenereringsnivået justeres enkelt via to hendler på rattet.
  • Etter den nye og mer realistiske målemetoden WLTP (Worldwide Light Vehicle Test Procedure) er oppgitt rekkevidde inntil 417 kilometer.
  • Batterikapasiteten er på 80 kW/t og kan lades med en effekt på 110 kW ved hurtigladestasjoner og 7,4 kW via en ladeboks.
  • To elektriske motorer, en på hver aksel, sørger for permanent og 100 prosent variabel firehjulsdrift.
  • 408 hestekrefter og et dreiemoment på hele 760 Nm gjør at 0-100 km/t gjennomføres på 5,1 sekunder.
  • EQC har tillatt hengervekt på 1800 kg og det kan monteres takstativ og skiboks.
  • I Norge leveres EQC med en omfattende utstyrsliste som standard.

Norge først i verden med prøvekjøring

Som de første i verden vil norske forhandlere ha EQC i sine lokaler i månedsskifte august/september. Alle som ønsker får da anledning til å se på, sitte i og oppleve den nye elbilen fra Mercedes-Benz. I den innledende fasen prioriteres prøvekjøring til reservasjonsholderne, før det etter kort tid åpnes for andre interessenter.

Leveranser i rute

Mercedes-Benz Norge selger omkring 0,2 prosent av Daimlers årlige produksjon på 3,4 millioner kjøretøy. Bertel O. Steen, som importerer EQC til Norge, har likevel sikret seg et betraktelig større volum enn størrelsen skulle tilsi. Etter en naturlig opptrapping av produksjonen, som er vanlig ved lansering av nye modeller, vil tilgangen på EQC være svært god.

-Vi forventer å kunne levere ut et par hundre biler i fjerde kvartal i år og vil naturligvis følge opp kundene med produksjonsplass og et mer nøyaktig estimat for overlevering, avslutter Myhre.