Elektriske EQB 7-seter fra Mercedes-EQ er klar for bestilling

På jakt etter en allsidig og romslig familiebil eller nyttebil? Med Mercedes-Benz EQB får du en elektrisk rekkevidde på opptil 419 kilometer (WLTP*), 4MATIC firehjulstrekk, skyvbare bakseter og 7 seter som norsk standard.
Elektriske EQB 7-seter fra Mercedes-EQ er klar for bestilling
Bil

Mercedes-Benz – eksklusiv rabatt på ny bil

– Endelig kan vi ønske elektriske EQB velkommen på norsk jord. Denne bilen har vi virkelig gledet oss til, der hele syv seter, firehjulstrekk og god bakkeklaring gir modellen de egenskapene som skal til for å bli en favoritt, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

Rekkevidde på opptil 419 km

Både EQB 300 4MATIC og EQB 350 4MATIC har en batterikapasitet på 66,5 kWh, og en rekkevidde på opptil 419 kilometer etter målestandarden WLTP. På hurtigladestasjon kan EQB lade med opptil 100 kW, noe som betyr at ladetiden fra 10 til 80 prosent batterikapasitet kun tar litt over 30 minutter. Ved hjelp av ombordladeren kan EQB lades med opptil 11 kW via ladeboks.

  • EQB 300 4MATIC har 228 hestekrefter og et dreiemoment på 390 Nm. Det tar bilen fra 0 til 100 km/t på 8 sekunder.
  • EQB 350 4MATIC er enda kraftigere med sine 292 hestekrefter og 520 Nm. Det gir en akselerasjon til 100 km/t på kun 6,2 sekunder.

Ekstra plass til passasjerer, barneseter og bagasje

Med en akselavstand på nær 3 meter og et romslig og robust interiør, har EQB fått en tredje seterad, noe som gir deg totalt syv seter. Her kan to ekstra passasjerer med en høyde på opptil 1,65 meter sitte komfortabelt. Lastevolumet i bagasjerommet strekker seg fra 465 til 1620 liter.

Du kan justere bakseteryggen på andre rad i flere steg, og hele seteraden kan justeres i lengderetning med opptil 140 millimeter. Det gir deg 190 liter med plass i bagasjerommet. Baksetene i den tredje seteraden kan legges flatt ned i gulvet, slik at du får enda mer lasteplass. Opptil fire barneseter kan settes inn i EQB fordelt på andre og tredje seterad, i tillegg til et femte barnesete i passasjersetet foran.

Mercedes-Benz EQB en bil med Agrol rabatt
Utnytt den romslige plassen etter behov, enten du skal på familieferie eller trenger ekstra lasteplass i hverdagen.

Stemmestyring fra førersetet

Langs dashbordet er den velkjente Widescreen Cockpit plassert, en skjermflate som gir deg krystallklare digitale instrumenter. Med MBUX (Mercedes-Benz User Experience) kan du bruke stemmestyring via talekommandoen «Hey Mercedes» til å skru opp varmen i bilen eller bytte lys på Ambient Lighting.

Mercedes-Benz EQB en bil med Agrol rabatt
Oversiktlig dashbord og stemmestyring gjør bilkjøringen enklere.

Electric Intelligence hjelper deg å kjøre smidig og trygt

Electric Intelligent-systemet gjør kontinuerlige områdesimuleringer med hensyn til blant annet topografi og vær, og beregner den raskeste ruten til destinasjonen, inkludert nødvendige ladestopp.

Det er også i stand til å reagere dynamisk på endringer som for eksempel trafikksituasjoner eller sjåførens kjørestil. I tillegg sørger Electric Intelligence for at batteriet bringes til en optimal ladetemperatur før et planlagt ladestopp, om nødvendig.

Les mer om tekniske data for EQB 300 og 350 her.

*WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) er en testmetode for å måle rekkevidde til elbiler.