EQC fra Mercedes-EQ har landets mest fornøyde elbilkunder

EQC fra Mercedes-EQ har vært en av de mest etterspurte elektriske SUV-ene på markedet i flere år, men hvorfor har den blitt så populær? Kjøreopplevelse, komfort, design, teknologi og rekkevidde er noen stikkord.
EQC fra Mercedes-EQ har landets mest fornøyde elbilkunder
Bil

Mercedes-Benz – eksklusiv rabatt på ny bil

– EQC byr på en helt fantastisk kjøreopplevelse, enkelt og greit. Den er svært stillegående, og er den mest komfortable bilen jeg har kjørt. Selv sammenlignet med Mercedesene jeg har kjørt tidligere, vil jeg si at den skiller seg ut, sier Niclas Da Silva Teixeira.

Teixeira hentet nylig ut sin EQC hos Bertel O. Steen. Etter å ha kjørt den i et par måneder forstå han godt hvorfor denne bilen er så godt likt av både kunder og biltestere.

– Hva er det man ikke kan like her? Jeg liker alt fra kjørekomforten og designet, til de store skjermene og teknologien i bilen. Jeg får en luksusfølelse av alt her, egentlig, og da er jeg solgt.

Landets mest fornøyde elbilkunder

Teixeira er ikke alene om å fullrose EQC fra Mercedes-EQ. Premium-SUV-en har mottatt flere gode omtaler fra både journalister, biltestere og kunder.

Bilen fikk blant annet terningkast 6 i VG og gikk til topps da elbil24.no undersøkte hvor fornøyde elbilenerne er med bilene sine.

EQC-eierne er med andre ord de mest fornøyde elbilkundene i landet, med en gjennomsnittskarakter på 5,47(!) av 6 mulige.

Se full videovisning av EQC fra Mercedes og bli kjent med bilen innvendig og utvendig.

  – EQC har alt du ønsker deg

Som salg- og markedssjef hos Bertel O. Steen Jessheim er det få som kjenner elbilmarkedet og kundenes ønsker og behov bedre enn Thore Kjetså.

Han har solgt en lang rekke EQC-er til fornøyde kunder de siste årene, og er ikke overrasket over de gode tilbakemeldingene.

– EQC er en veldig fin totalpakke, der du får en pen og komfortabel SUV i premium-segmentet, med god rekkevidde, tilhengerfeste, firehjulsdrift og mulighet for taklast. EQC har stort sett alt du ønsker deg av en elbil, forteller Thore Kjetså.

Noen fakta

Strømforbruk per mil på EQC

EQC har et strømforbruk på ca 20,5 – 23,2 kWt/100km for blandet kjøring. Angitt verdi oppgitt av Mercedes er referanseverdier og kan påvirkes av last, topografi, personlig kjørestil, omgivelser og egenskaper ved aktuell kjørerute. WLTP-verdiene er ihht. fabrikkstandardutstyrt bil.

Rekkevidde EQC 400 på vinterstid

I følge NAF sin offisielle vintertest utført vinteren 2021 ble det registrert et forbruk på 25,4 kwH/100 km. I rekkeviddetesten gikk EQC 307 kilometer. Testbilen hadde AMG-utstyrsnivå og testen ble utført i snøvær med temperatur på mellom 3 og -6 grader.

Ladehastighet på EQC

Nye Mercedes EQC har mulighet for hurtiglading opptil 110 kW ved bruk av hurtiglader. Bilen bruker kun 39 minutter på å lade fra 6-80% målt i 2020 av NAF. Ved lading på vinterstid kan du forvente at batteriet lader fra 9-79% på bare 40 minutter.

Akselerasjon

Akselerasjonen til EQC tar deg fra 0 til 100 km/t på 5,1 sekunder. Toppfarten til EQC er 180 km/t og er elektronisk begrenset.

Utvendige og innvendige mål

Bredden på EQC inkl. speilene er 2,09 meter og lengden er 4,76 meter. Bilen er totalt 1,62 centimeter høy. De innvendige målene fra dør til dør i forsete er 1,5 meter og 1,47 meter for bakseteraden.

Omtale