Fire tips som gjør at du slipper unna influensa i julen

I løpet av vinteren blir mellom fem og ti prosent av befolkningen syke. For deg kan det bety å måtte holde sengen i jula, være borte fra jobb og bruke en del tid på å bli friske igjen. Hva er smart å gjøre?
Fire tips som gjør at du slipper unna influensa i julen
Annet

Lyreco – spar penger på forbruksvarer

Det er ikke så lett å unngå influensa helt. Du kan allikevel gjøre noe for å beskytte deg og de rundt deg, og redusere risikoen for at hele familien blir syke. Det viktigste er å følge helsemyndighetenes råd om vaksinering. I tillegg reduserer du risikoen for smittespredning ved å følge disse rådene:

1. Vask og tørk hendene dine godt

Noe av det viktigste du gjør for å unngå å spre smitte og sykdom er å vaske, tørke og gjerne desinfisere hendene hyppig. Dette gjelder både etter toalettbesøk, før matlaging og etter at du har vært ut blant folk. Flytende håndsåpe anbefales. Tørk hendene godt etterpå. Er noen i huset syke, bør alle ha sitt eget håndkle. Et enklere alternativ kan være å tørke seg med engangspapir.

2. Bruk papirlommetørklær

Papirlommetørklær er et praktisk, rimelig og hygienisk alternativ. Kaste det rett etter bruk, og vaske hendene umiddelbart.

3. Infeksjonsmidler for hendene er et godt alternativ

Når du er på farten og er det lurt å ha en flaske hånddesinfeksjon med deg. Disse finnes i flere størrelser og varianter, og de minste er enkle å ta med seg.

Pasienter bør ha sin egen hånddesinfeksjon ved sengen, og en stående ved hver vask. Husk også hånddesinfeksjon ved vaskemaskinen, for å unngå å bli smittet av sengetøy og annet tøy brukt av pasienten.

4. Hold omgivelsene rene

Influensavirus overlever på overflater i opptil åtte timer. Litt hyppigere bruk av rengjøringsspray og tørkepapir enn ellers i året kan bidra til å holde familien frisk, og her kan du gjerne velge miljøvennlige alternativer. Har du sykdom i huset finnes det også desinfeksjonsmidler beregnet for overflater i boligen. Vær særlig oppmerksom på dørhåndtak, trapperekkverk, lysbrytere og andre steder som alle berører.

Skulle du bli syk, gjelder det å ta vare på seg selv og prøve å unngå å smitte andre. Hold deg hjemme så lenge du har feber, og pass på å få nok hvile og rikelig med drikke.

Staples tilbyr alt du trenger for å holde smitten på avstand.

Husk Agrol-rabatten din hos Lyreco når du skal handle engangspapir, hånddesinfeksjon, rengjøringsprodukter og annet du trenger til influensasesongen.