Gårdsdrift og solcelleanlegg – vinn-vinn for miljøet og økonomien

Landbruket blir mer automatisert og energikrevende, og gårdbrukere over hele landet kan spare mye på å installere solcellepanel. Solenergi gir mulighet til å redusere energikostnadene og bedre lønnsomheten på gården.
Gårdsdrift og solcelleanlegg – vinn-vinn for miljøet og økonomien
Energi

NTE – spar penger på strøm og solenergi

Produser din egen strøm på gården

I en hverdag der gårdbrukere konstant er avhengige av elektrisitet gjennom hele året, utgjør solcelleanlegg en smart løsning.

Fra mars til oktober kan et solcelleanlegg dekke en stor del av strømbehovet. Spesielt kan tak på driftsbygninger som fjøs, låve og uthus gi plass til større solcellepaneler, noe som gir lavere kostnad per produsert kWh enn mindre anlegg.

Bruker du ofte mye strøm på dagtid, når prisen på strøm er høyest, sammenfaller det også med solcellenes mest produktive timer.

Velger du å installere et solcelleanlegg på gården, kan du bedre lønnsomheten ved å senke både energi- og driftskostnadene.

Få god rådgivning om solcelleanlegg

NTE har levert solcelleanlegg til landbruket i mange år, og har kunnskap og erfaring med størrelser og plassering som kan være til stor hjelp for deg.

Går du med tanker om å produsere din egen fornybare strøm? Da kan en uforpliktende rådgivningssamtale med en energirådgiver fra NTE gi deg en trygg og god start.

NTE hjelper deg fra A til Å:

  • Gratis behovsavklaring sammen med energirådgiver
  • NTE tegner og gjennomgår anlegg som passer for deg
  • Prosjektering
  • Installasjon

Her er et eksempel på hva et solcelleanlegg bidrar med for en melkebonde i Trøndelag:

Husk! Som Agrol-brukere får du gratis prosjektering av solcelleanlegg samt 5 års ekstra garanti på inverteren til anlegget. Se Agrol-avtalen med NTE her.