Glad i å strikke? Da bør du ha briller med livsstilsglass

Strikking krever både konsentrasjon og godt syn, og det er ikke sikkert at progressive briller gir øynene dine støtten de trenger. Det gjør derimot en brille med livsstilsglass.
Glad i å strikke? Da bør du ha briller med livsstilsglass
Hjem og fritid

Brilleland – tilbud på briller, linser og solbriller med styrke

Progressiv brille eller brille med livsstilsglass? Når du sitter i godstolen og nyter at strikketøyet vokser til noe spennende, bruker du «nærfeltet» i de progressive brillene dine. Over tid kan dette by på utfordringer for øynene dine.

– At glasset i progressive briller har mange styrkefelt gjør at brillen er allsidig, og at den sikrer godt syn på både nært og langt hold, forklarer fagsjef i Brilleland, Karin Lund, og fortsetter:

– Når du strikker eller driver med annet håndarbeid oppleves nærfeltet for lite og for langt nede i glasset til at øyet får den støtten det trenger. Dette skyldes hvordan du holder strikketøyet, og avstanden mellom hendene og øyet.

For å kompensere holdes gjerne hodet i en unaturlig stilling. Resultatet av dette kan være problemer og plager som tretthet i øynene, vond nakke og vonde skuldre.

Livsstilsglass med nærfokus har flere styrker, slik at du også kan se utover i rommet og ikke bare på nært hold.

Karin Lund, fagsjef i Brilleland

Livsstilsglass erstatter lesebrillen

Tidligere har progressive brillebrukere gjerne løst denne utfordringen ved å ha én progressiv brille til hverdagsbruk og én lesebrille som brukes til strikking eller annet håndarbeid. Ulempen er at lesebrillen kun fungerer på nært hold. Ser du opp og ut i rommet blir synet uklart.

– Livsstilsglass med nærfokus har flere styrker slik at du også kan se utover i rommet, og ikke bare på nært hold. Da kan du for eksempel strikke samtidig som du ser på TV, uten at du må ta av deg lesebrillene for å se hva som skjer på skjermen.

Hodet får en mer naturlig vinkel, og du kan fint sitte med strikketøyet hele kvelden uten å verken bytte briller eller få stiv nakke, forklarer Lund.

Nysgjerrig på briller med livsstilsglass? Husk å bruke Agrol-rabatten din hos Brilleland.