Her er Volvo EX30 – en liten, bærekraftig og imponerende SUV

Volvo Cars har lansert nye Volvo EX30, en kompakt SUV med førsteklasses ytelse. Er du på jakt etter en miljøvennlig kjøreopplevelse eller ønsker det nyeste innen teknologi og sikkerhet, vil Volvo EX30 møte dine bilbehov.
Her er Volvo EX30 – en liten, bærekraftig og imponerende SUV
Bil

Volvo – eksklusiv rabatt på ny bil

Volvo EX30 blir på flere måter en rekordbil for Volvo. I tillegg til å være selskapets minste SUV noensinne, er det også bilen med lavest karbonavtrykk og raskest akselerasjon. Denne lille elektriske 5-seters SUV-en har store ambisjoner og er klar til å imponere på norske veier.

– Volvo EX30 er en av de mest spennende lanseringene vi har gjort.

Erik Trosby, markeds- og kommunikasjonssjef Volvo Cars

Tre modeller å velge mellom

EX30 kan bestilles i tre spennende modellvarianter:

  • Bakhjulsdrevne Single Motor og Single Motor Extended Range
    Single Motor-variantene yter 200 kW/343 Nm/272 hestekrefter og klarer 0-100 på henholdsvis 5,7 (Single Motor) og 5,3 (Single Motor Extended Range) sekunder.
  • Firehjulsdrevne Twin Motor Performance
    Kraftpakken Twin Motor Performance gir deg 315 kW/543 Nm/428 hestekrefter og aksellererer fra 0-100 på 3,6 sekunder – den raskeste aksellerasjonen i Volvos historie.

De første EX30-bilene forventes til Norge i første kvartal 2024 og det er åpent for bestilling. Prisen starter på 321.900 kroner..

En aktuell bil for mange

– Volvo EX30 er en av de mest spennende lanseringene vi har gjort. Med en konkurransedyktig pris vil bilen appellere til en bred kundegruppe, sier Erik Trosby, markeds- og kommunikasjonssjef i Volvo Cars.

– EX30 er den minste SUV-en i Volvo-familien, og setter en ny standard innenfor miljøvennlighet og ytelse. Den har alle egenskapene du forventer i en SUV, som god lagringsplass, høy bakkeklaring, lang rekkevidde og avanserte sikkerhetssystemer, legger Trosby til.

Volvo EX30 er 423 cm lang, 155 cm høy, 183 cm bred (uten speil) og har en akselavstand på 265 cm. Et romslig bagasjerom gir 318 liter lagringsplass, mens fronten kan romme 7 liter.

Lang rekkevidde og hurtiglading

Single Motor-varianten har et batteri på 51kWh (netto 49kWh), som gir en foreløpig estimert rekkevidde på inntil 344 km**.

Både Single Motor Extended Range og Twin Motor Performance har et batteri på 69 kWh (netto 64,5kWh), med estimert rekkevidde på inntil henholdsvis 480 og 460 km**.

Bilene er klargjort for hurtiglading, og batteriet vil kunne lades fra 10-80 prosent på rundt 26 minutter.

Med et foreløpig estimert forbruk på 16,7 kWh/100km for Single Motor, 15,7 kWh/100km for Single Motor Extended Range og 16,3 kWh/100km for Twin Motor Performance, er EX30 også økonomisk i drift.

Utstyrsnivå for alle behov

Bilen kommer i tre ulike utstyrsnivåer:

  • Core
  • Plus
  • Ultra

Standardutstyret i Core inkluderer LED hovedlys, parkeringssensorer bak, infotainmentsystem fra Google***, samt flere nye sikkerhetssystemer, inkludert et nytt førervarslingssystem for sjåføren.

På utstyrsnivået Plus får du i tillegg et førsteklasses lydsystem, en ny generasjon Pilot Assist og elektrisk bakluke.

Velger du Ultra utstyrsnivå, har du et 360-graders kamera, en 22 kW ombordlader, en ny generasjon Park Pilot Assist, panoramatak og 19” felger som standard. Hengerfeste kommer som tilbehør.

Avanserte sikkerhetsløsninger

I god Volvo-tradisjon er Volvo EX30 utstyrt med en rekke nyutviklede og topp moderne sikkerhetssystemer. Bilen leveres med et nytt avansert førervarslingssystem som standard, og den har flere løsninger for å beskytte sjåfør og passasjer i tilfelle kollisjon.

Bærekraft i fokus

EX30 er et også et bevis på Volvos engasjement for å kutte karbonavtrykk og bli mer bærekraftig i alle aspekter av virksomheten.

– Bærekraft har stått sentralt hele veien. Ved slutten av sin levetid er EX30 designet for å kunne gjenvinnes opptil 95 prosent, sier Trosby.

Smart interiørdesign

Interiøret i EX30 er utformet med bærekraft som utgangspunkt, og bruker resirkulerte og fornybare materialer som denim, lin og ull.

Med én 12,3 tommers senterskjerm blir kjøreopplevelsen mer forenklet og fokusert. Bilen er også utstyrt med smarte lagringsløsninger og en lydplanke som dekker hele dashbordets bredde.

Tilleggsinformasjon – anmerkninger

* Kjøpsprisen er fastsatt basert på de avgiftsregler som gjelder for elbiler per mai 2023. Hvis det innføres nye eller økte avgifter før bilen leveres kunde, vil prisen øke med avgiftsbeløpet.

**Alle data, inkludert WLTP Tekniske data, i denne pressemeldingen er pr. 07.06.23 basert på preliminære tall. De offisielle dataene knyttet til rekkevidde, tekniske verdier, ytelser osv. blir klare på et senere tidspunkt. I den standardiserte testprosedyren WLTP blir alle biler typegodkjent med en maksimal teoretisk elektrisk rekkevidde, men det er viktig å merke seg at denne rekkevidden kan bli kortere f.eks. avhengig av hva slags hjuldimensjoner og ekstrautstyr kunden velger når de kjøper bilen. Større hjuldimensjoner kan påvirke rullemotstanden og ekstrautstyr som soltak og hengerfeste kan påvirke vekt. Både vekt, rullemotstand, luftmotstand, temperatur, vei- og værforhold er blant faktorene som potensielt påvirker den elektriske rekkevidden på bilen man kjøper og når man kjører den på norske veier. Les mer om testprosedyren WLTP her: https://www.wltpfacts.eu/

*** Google, Google Play og Google Maps er trademarks tilhørende Google LLC.