Volvo hever ikke prisen på ladbare hybrider

Volvo har valgt å skåne sine nye ladbar hybrid 2024-modeller for avgiftsøkningene ved nyttår. Det gjør ladbare hybrider attraktive og relevante for kunder som ikke er klare for å kjøpe elbil ennå.
Volvo hever ikke prisen på ladbare hybrider
Bil

Volvo – eksklusiv rabatt på ny bil

– Med dette tilbudet kan vi tilby Volvo ladbare hybrider til gunstige priser også i 2023, og kundene blir skånet for avgiftsøkningene. Dette gjør Volvos ladbare hybrider attraktive for kunder som ikke er klare for å kjøpe elbil ennå, sier Erik Trosby, kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

Tilbudet gjelder for biler produsert på modellår 2024, som bestilles fra og med 1. januar 2023, og som er kjøpt hos en autorisert Volvo-forhandler og levert til kunder i 2023.

Nordmenn er de Volvo-kundene som kjører mest på strøm i hele verden og vi vet at de lader veldig ofte.

Erik Trosby, kommunikasjonssjef Volvo Car Norway

Raskere lading og sterkere motor

Volvo Cars lanserte for ikke lenge siden en helt ny generasjon ladbare hybrider med lang rekkevidde, reduserte utslipp og bedre ytelser. 2024-bilene får ytterligere oppgraderinger med en ny og kraftigere ombordlader (fra 3.6kW til 6.4kW). Med den nye ombordladeren kan ladetiden kortes ned fra ca. 5 timer til ca. 3 timer*.

– Bilene har allerede fått mye lengre elektriske rekkevidde og sterkere elektrisk motor. Med raskere hjemmelading blir bilene enda mer praktiske for deg som ønsker å kjøre elektrisk i hverdagen, sier Trosby.

Volvo Cars har tidligere analysert 13 450 norske ladbare hybrider for å se hvor mye de kjøres på ren elektrisitet. Analysen viste at omtrent halvparten av kjørestrekningen ble kjørt på ren elektrisitet – uten at forbrenningsmotoren var i gang.

– Nordmenn er de Volvo-kundene som kjører mest på strøm i hele verden og vi vet at de lader veldig ofte, sier Trosby.

De nye ladbare hybridene til Volvo lanseres også med den nye fargen Vapour Grey, som også er lanseringsfargen til nye Volvo EX90. I tillegg lanseres det nye felger.

Satser elektrisk

Volvo har en global strategi om være en ren elbilprodusent innen 2030, noe som er bransjeledende om man sammenligner med andre konvensjonelle bilprodusenter. I Norge vil selskapet nå dette tidligere, der over 80 prosent av bilene Volvo selger i dag er rene elbiler.

– Vi forventer en gradvis utfasing av ladbare hybrider fram mot 2025, men vi er ikke helt der ennå. Ladbare hybrider har en relevant og miljøvennlig lavutslippsteknologi for de som trenger lang rekkevidde i hverdagen og som har mobilitetsbehov som elbilene på markedet ikke kan levere på ennå. Eksempelvis om man bor i distrikts-Norge, sier Trosby.

Nye elbil-modeller

Volvo har også styrket tilbudet på rene elbiler. I november ble flaggskipet EX90 lansert, og i desember lanserte Volvo nye modellvarianter av de populære elbilene XC40 og C40, der blant annet lengre rekkevidde, raskere lading og bakhjulsdrift var blant høydepunktene. I 2023 skal Volvo vise fram en liten elbil-SUV, som vil være mindre enn bilene i 40-serien.

* For å oppnå maksimal effekt av den nye ombordladeren, må bilen lades med en ladeboks med 3-fase inn og som yter minimum 6,4 kW. Ved 3-fas lading må man ha 400 v system. Volvo anbefaler ikke 3 fas-lading på 230V.