Hit drar bønder for å spare penger på drivstoff

Når kornbonden skal unne seg en pause i hverdagen stikker han innom sin lokale bensinstasjon. Her får Theodor Gauterud både god lunsj og kan fylle opp tanken.
Hit drar bønder for å spare penger på drivstoff
Drivstoff og lading

YX – rabatt på bensin og diesel

YX 7-Eleven Kløfta ligger strategisk plassert, nær E6 og omkranset av mange bedrifter. En som ofte stikker innom er Theodor Gauterud, som driver gård noen minutter unna. Om vinteren går det i snøbrøyting for forskjellige kunder på Kløfta, og da er det lettvint å stikke innom YX.

– Det er både praktisk og hyggelig å dra innom her for å fylle diesel, ta en kaffe eller noe å spise. Uansett hvor travel dagen er så tar jeg meg tid til en fem-minutter, smiler Theodor.

Rabatt på drivstoff med Agricard

Gårdbrukere og andre som jobber innenfor landbruket har oppdaget at det er penger å spare på drivstoff ved å bruke Agricard når de fyller opp tanken på YX og YX 7-Eleven rundt om i landet. Agricard er landbrukets eget kreditt- og fordelskort. I kortet ligger rabatter på drivstoff, dekk og annet.

På YX 7-Eleven Kløfta kan du tanke avgiftsfri diesel rett fra en av de vanlige pumpene, og få Agricard-rabatt når du betaler.

– Det er veldig kjekt å kunne kjøre innom med traktoren og fylle her hvis jeg er på farten og ikke rekker hjem til gårdstanken, sier Theodor Gauterud.

Kundene som betaler med Agricard på YX 7-Eleven Kløfta er enten lokale bønder eller jobber i en landbruksbedrift, som for eksempel Felleskjøpet. Her kan de bruke Argricard, enten det er på sin privatbil eller firmabil.

Drivstoff og kaffe til bønder og kjendiser

Inne på stasjonen blir Theodor møtt av en smilende Torill Meldgaard. Hun er godt over pensjonsalder, men er så glad i kundene og jobben på YX 7-Eleven at hun fortsatt står i jobb. Hver dag stiller hun grytidlig på jobb for å smøre frokost til trofaste kunder.

– Jeg liker å komme i gang tidlig, så jeg står opp klokka to og er på jobb i god tid før de første kundene kommer klokka fem, forteller Torill Meldgaard.

En typisk morgen på YX 7-Eleven Kløfta er travel, med jevn strøm av kunder som trenger drivstoff, er kaffetørste eller vil ha frokost. Mange er på farten til jobb i nærheten eller på vei til Gardermoen.

– Hit kommer alle typer folk, fra bønder til dresskledde. Det hender også at kjendiser kommer innom, men ofte jeg er så opptatt med å få gitt rask service at jeg ikke kjenner dem igjen. Etterpå sier en av de andre her: – Så du ikke hvem det var!

Butikksjef Kjetil på YX Kløfta, Torill Meldgaard (i midten) og Caroline Gundersen yter service til kundene både sent og tidlig.

Tett på kundene

Bak disken på YX 7-Eleven Kløfta jobber Torill systematisk mellom hamburgergrillen, kunder i kassa og tilberedning av flere horn og baguetter. Ofte ringer det kunder og bestiller mat til møter eller spesielle anledninger.

– På fredager er det noen som bestiller hamburgerlunsj til hele firmaet, men ellers går mye baguetter. Rekorden er 165 baguetter på en dag, forteller Torill.

Men uansett hvor travelt det er har hun tid til et smil og en prat. For mellom betaling av drivstoff, pølser og kaffe kommer kundene med mye spørsmål.

– Jeg får spørsmål om alt mulig rart, til og med om jeg vet prisene på varene til vår nabo Felleskjøpet, men det vet jeg ikke altså! ler Torill.

Les mer om rabatten på bensin og diesel hos YX.

Agricard