Husk: Med fritt verkstedvalg beholder du bilens garantier

Feilaktig antar mange bileiere at de må utføre bilservicen hos bilforhandleren eller et merkeverksted for at nybilgarantien fortsatt skal gjelde. Med fritt verkstedvalg kan du velge hvor du ønsker å utføre service på bilen din.
Husk: Med fritt verkstedvalg beholder du bilens garantier
Dekk og verksted

Vianor – rabatt på dekk og bilservice

Fritt verkstedvalg, innført i 2002, betyr at du som bileier fremdeles har full garanti- og reklamasjonsrett på bilen, enten du utfører bilservicen hos et merkeverksted eller et frittstående verksted.

Utfører du bilservice, det være seg intervallservice, EU-kontroll, oljeskift, reparasjon av bremser eller lignende hos et av Vianors godkjente bilverksteder, kan du være sikker på at alt arbeid utføres i henhold til bilens krav og med nybilgarantien i behold.

Full garanti- og reklamasjonsrett

For at full garanti- og reklamasjonsrett fortsatt skal gjelde, vil Vianors godkjente bilverksteder oppfylle disse kravene:

1: Dokumentasjon på jobben og reservedeler

  • Velger du et frittstående verksted, må du huske å få dokumentasjon på jobben som er gjort og reservedelene som er brukt. Arbeidet skal være fagmessig utført og i henhold til bilprodusentens retningslinjer.
  • Bildelene skal tilsvare kvaliteten hos originaldeler fra bilprodusenten, og verkstedet må være offentlig godkjent.
  • Spør verkstedet du ønsker å benytte i forkant, om de fyller disse kravene. Det er verkstedets ansvar å fremskaffe denne dokumentasjonen. Er denne i orden, så gjelder garantiene på bilen.
  • Les mer hos Autobransjens Leverandørforening

2: Godkjent av Statens vegvesen

  • I Norge er det Statens vegvesen som godkjenner bilverksteder. Godkjenningen reguleres av forskrift om kjøretøyverksted, fastsatt av Vegdirektoratet.
  • Forskriften stiller strenge krav til både lokaler, teknisk utstyr, kompetanse og kvalitetsstyringssystem.
  • Pass på at verkstedet du velger har skiltet «Godkjent av Statens Vegvesen» på veggen. Godkjent bilverksted – Statens Vegvesen
  • Det er nøyaktig de samme kravene som stilles til de frittstående verkstedene som til merkeforhandlerens verksted.
  • Vianor har ca. 70 serviceverksteder som er godkjent av Statens vegvesen (egeneide og partnere).

Vianor er et trygt valg

Bilprodusenten kan ikke kreve at service og reparasjoner skal utføres ved merkeverkstedet. Kravene til godkjenningen fra Statens vegvesen er de samme for merkeverksteder som for frittstående verksteder.

Vianor tilfredsstiller alle krav fra bilprodusenter og Statens vegvesen.

Skal du bestille bilservice nå? Husk at det er Agrol-rabatt på bilservice tjenester hos Vianor.