Hvorfor bruke solbriller?

Kjenner du det kribler og varmer når vårsolen titter frem? – Med våren blir øynene dine utsatt for skadelig og sterkere UV-strålingen fra solen. Derfor bør du bruke gode solbriller, sier optiker Grete Andersen i Brilleland.
Hvorfor bruke solbriller?
Hjem og fritid

Brilleland – tilbud på briller, linser og solbriller med styrke

Når du bruker solbriller kan du forhindre at hornhinnen blir solbrent – en opplevelse som både er ubehagelig og smertefull. I motsetning til solbrent hud, merker du ikke solbrente øyne før noen timer etter at du har vært i sola. Derfor bør du bruke solbriller hele tiden, også når det er litt overskyet. Dessuten forhindrer solbriller at fremmedlegemer kommer inn på øyet.

Den perfekte solbrille

Hovedformålet med solbriller er å beskytte øynene dine, og det finnes en perfekt solbrille til alle – og til alle situasjoner.

– Selv om vi er opptatt av god øyehelse og optimal solbeskyttelse, vet vi at folk også bryr seg om hvordan brillen ser ut og hvilke egenskaper den har. Derfor gjør vi alltid det beste vi kan for å tilby kundene våre begge deler, forteller Grete.

Solbriller med styrke

Det er ikke alltid lett å kombinere hverdagsbrillen med praktisk solbeskyttelse. Men visste du at du kan få farget glass i dine vanlige briller, eller sette inn styrkeglass i de aller fleste solbriller?

En god solbrille med styrke har 100 prosent beskyttelse mot UV-stråler og gir behagelig demping av skarpt sollys. Det finnes forskjellige typer solglass til ulike behov – om du vil nyte en god bok på stranda eller på terrassen, eller om du er den mer aktive typen som har hele sommeren planlagt med utendørsaktiviteter.

Fargede glass

Fargede brilleglass demper skarpt lys, beskytter mot irriterende reflekser og UV-stråling, og er en god løsning for deg med sensitive øyne. Fargede glass til solbriller med styrke finnes i helfarger eller graderte farger.

De forskjellige fargene har litt forskjellige egenskaper: et brunt glass vil for eksempel gi forbedret kontrast og dybdeoppfatning, mens et grønt glass gir forbedret fargegjengivelse og virker beroligende for øynene.

Fargeskiftende glass

Fargeskiftende brilleglass tilpasser seg etter lysforholdene ved eksponering av UV-stråler. De beskytter 100 prosent mot UVA og UVB-stråling, og er praktiske under alle slags lys- og værforhold. Fargeskiftende brilleglass gir deg optimal solbrilleeffekt utendørs, og helt klare brilleglass innendørs.

Polariserte glass

Polariserte solbrilleglass nøytraliserer irriterende reflekser fra vannrette overflater som våt asfalt, vann og snø. De gir 100 prosent UVA- og UVB-beskyttelse og er perfekt til aktiviteter som fiske, bilkjøring, golf, seiling og andre utendørsaktiviteter.

Slik beskytter du øynene dine best mulig

  1. Velg en solbrille som dekker godt, spesielt når du er i områder med mye refleksjoner fra for eksempel vann.
  2. Velg en komfortabel solbrille med god passform, som sitter godt på nesen og bak ørene.
  3. Sjekk alltid at brillen er CE-merket – dette betyr at solbrillen oppfyller EUs krav til beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler.
  4. Bruk solbriller også når det er overskyet. De farlige UV-strålene trenger også gjennom skylaget.
  5. Bruk solbriller selv om kontaktlinsene dine har UV-beskyttelse.
  6. Husk god solbeskyttelse til barna! De eksponeres for mer UV-stråling enn voksne.
  7. Polariserte solbrilleglass reduserer refleksjoner fra horisontale overflater (for eksempel vann og våt asfalt), og er spesielt velegnet når du er aktiv med sport og kjører bil.

Husk at du har Agrol-rabatt hos Brilleland hele året.