6 sparetips som får ned dieselkostnadene

Med strammere økonomi er det smart å være bevisst på selv små grep i drifta. Med disse tipsene kan du spare tusenlapper på dieselen, få traktoren til å yte bra og oppnå effektive arbeidsøkter.
6 sparetips som får ned dieselkostnadene
Drivstoff og lading

Circle K – rabatt på anleggsdiesel

Våronna står for tur og det betyr mye kjøring og høyt drivstofforbruk. Hvordan kan du redusere kostnadene? Agrol sammen med drivstoffleverandøren Circle K og Felleskjøpet gir deg gode råd for hvordan du som bonde kan spare diesel.

Landbruksmekaniker Jens Olav Vaaler, ved Felleskjøpets verksted på Mysen, trekker frem disse grepene:

 1. Dekk og trykk
  Bruk riktige dekk og pass på å ha riktig dekktrykk. Sjekk dekkprodusentens tabell for å finne rett dekktrykk til rett arbeid. Ved å ha rett dekktrykk kan du spare opptil 10 prosent diesel på kjøring på jordet, sammenlignet med feil dekktrykk. Med dagens pris i 2023 kan det bety 4-5000 kroner spart på en full gårdstank!
 2. Vekt
  Pass på vektfordeling og sørg for god balansering av traktoren. Riktig vektfordeling og dekktrykk gjør at du reduserer hjulspinning. I tillegg påvirker det traktorens kjøreegenskaper og manøvreringsevne.
 3. Filter
  Rene filter gir lavere dieselforbruk, så sjekk dem og bytt filter om nødvendig.
 4. Kjøring
  Unngå tomgangskjøring og pass på å ha optimalt turtall når du kjører. Planlegg kjøringen godt. Ved å benytte presisjonsredskap blir det mindre overlapp, og du sparer kjøring på arbeidsoperasjoner.
 5. Dieselkvalitet
  Bruk diesel av god kvalitet. Diesel fra Circle K har forbrenningsforbedrende tilsetninger som gir lavere forbruk og renere forbrenning. Den forhindrer dannelse av korrosjon i drivstoffsystemet, forhindrer vannseparasjon og gir bedre startegenskaper når motoren er kald.
 6. Agrol kampanjetilbud
  Husk å bruke kampanjetilbudet på anleggsdiesel hos Circle K i våronna.