Nye Volvo C40 Recharge rulles ut på norske veier

Sprek, sporty, elektrisk og alltid oppdatert. Oppdag Volvos nye C40 Recharge – en elbil med selvsikkert skandinavisk design og nye høyteknologiske funksjoner. - Spør Google!
Nye Volvo C40 Recharge rulles ut på norske veier
Bil

Volvo – eksklusiv rabatt på ny bil

– Hei Google, sett på setevarmen, sier produktsjef i Volvo Car Norge, Morten Ullbraathen.

«Ok, setter på setevarmen for føreren», sier en kvinnestemme.

– Foreløpig kan du ikke be Google om å kjøre bilen for deg, men du kan gjøre mye av det samme som du kan gjøre med telefonen din. Betale parkering, spille musikk, og finne veien via Google Maps.

Du er konstant oppkoplet via bilens eget internett, sier Volvo-eksperten som har satt seg i førersetet på et prøveeksemplar av Volvos nye crossover C40 Recharge – den første modellen som kun kommer i helelektrisk utgave. Nå har den vært på sitt aller første norgesbesøk – en snikpremiere før den rulles ut på norske landeveier og bygater.

Den nye Fjord Blue-fargen til nye Volvo C4 skiller seg fot ut fra andre biler.

Kampanjetilbud på vinterhjul til og med 30. april

Sportslig kombi-SUV

– Crossoveren har beholdt noe av det kraftfulle designet fra den populære elektriske SUV-en XC40, men har fått en mer sporty profil, forklarer produktsjefen.

– Vi kaller den for den sporty broren, sier han.

Den helelektriske C40 sjarmerte og begeistret forbipasserende på Aker Brygge i Oslo med sitt sporty ytre, moderne interiør og høyteknologiske funksjonalitet.

Bilen har fått et sportslig og skandinavisk design, med tydelige linjer, kontrastfarge og panoramaglass i taket og en ikonisk form på baklysene. Det er antatt at den aerodynamiske formgivingen også vil gi noe lavere strømforbruk.

Mange av de besøkende hadde allerede bestilt bilen på nett, og hadde sitt første møte med bilen på brygga i Oslo.

– Kundene og publikum har vært positivt overrasket. Noen av dem har prøvesittet bilen de har bestilt og opplever at den er større enn de trodde. Noe av det man mister av sittehøyde inni, blir kompensert av at panoramataket er tynnere enn det konvensjonelle taket på XC40, sier han.

– Et par av de som var innom her angret, vel og merke på at de ikke hadde bestilt den nye Fjord Blue-fargen. Den er jo veldig fin, sier Ullbraathen.

Nyt kjøreturen med full kontroll fra førersetet.

Perfekt for voksne bilelskere

Inntrykket av C40-kundene forteller at bilen treffer en stor variasjon i alder og livssituasjon, forteller Ullbraathen. Men majoriteten er voksne par med voksne barn på vei ut av redet. Det er folk som ikke lenger behøver den store plassen en større bil kan gi, men som fortsatt vil ha firehjulstrekk og en høyere sittestilling.

Sånn sett er crossoveren et godt kompromiss mellom sportslighet og SUV-kvaliteter. Det er bare noen få liter som skiller bagasjeplassen i de to slektningene C40 og XC40.

Det C40-kundene også har til felles er at de er bilelskere som er opptatt av innovasjon og design. Og nettopp designet møter du raskt når du setter seg inn i en C40. Det er enkelt og effektivt Volvo-design, med elegante detaljer som det topografiske mønsteret i dashbordet og dørpanelet, som gir 3d-effekt når det lyssettes på kvelden.

– Mønsteret er basert på de dramatiske, men fredelige, fjell-landskapene i Abisko nasjonalpark i Sverige, sier han.

Crossoveren har beholdt noe av det kraftfulle designet fra den populære elektriske SUV-en XC40, men har fått en mer sporty profil.

Morten Ullbraathen, produktsjef i Volvo Car Norge

Bilen som blir enda bedre

– Hei Google. Vis kart med ladestasjoner fra Oslo til Geilo!

Skjermen åpner kartet og ladestasjonene popper opp som røde tegnestifter på kartet. Den gir deg også trafikkinformasjon i sanntid og du får automatiske omkjøringsforslag. 

– C40 Recharge er designet for å ta inn automatiske skyoppdateringer på programvaren. Så snart en ny oppdatering er tilgjengelig kan du glede deg over en bil som blir bedre over tid og alltid holder seg oppdatert, sier Ullbraathen.

Du skal kunne starte klimaanlegget i bilen fra Volvo Cars-appen på telefonen din. Men også styre varmen hjemme i huset ditt fra bilen. Telefonen kan du legge på det trådløse ladefeltet i midtkonsollen.

Om du skulle kjede deg på langtur, kan du be bilen fortelle deg en vits. På demonstrasjonsmodellen måtte vi vel og merke teste det på engelsk:

– Hey Google: Tell me a joke!

Bilen svarer: «Why did the students eat their homework? The teacher said it was a piece of cake.»

Sikker som Volvo

Volvo har alltid vært opptatt av sikkerhet. Og det blir enda tydeligere når teknologien utvikler seg. C40 har både dynamisk fartsholder, filholderassistent, blindsoneassistent, 360-kamera og intelligente frontlykter.

– Frontlyktene har 84 individuelle LED-lamper, som skal kunne blende ut opptil fem motgående kjøretøy samtidig. Det vil si at du lettere kan oppdage for eksempel en elg som står i veikanten, sier Ullbraathen.

Spesifikasjoner Volvo C40 Recharge
 • Batteri: Lithium ion, 78 kWh
 • Lading: AC-lading 11 kW, DC-lading 150 kW (hurtiglading)
 • Effekt 408 hk / 660 Nm
 • Toppfart: 180 km/t
 • Elektrisk rekkevidde: 441-415 km
 • Strømforbruk: ca. 20,7-22,3 kwh/100km
 • Akselerasjon: 0-100 km/t på 4,7 sekunder
 • Bakkeklaring: 170 mm
 • Tilhengervekt: 1800 kg (tilhengerfeste er ekstrautstyr)
 • Egenvekt: 2132 kg
 • Bagasjerom: 413 + 31 liter Frunk
 • Dimensjoner: L: 4431mm B: 1850 mm, H: 1582 mm

Inkludert standard på Volvo C40 Racharge
Skinnfritt interiør, panoramatak, fire år gratis data og firehjulstrekk (AWD). I tillegg tilbyr Volvo en treårig pakke med service, kaskoforsikring, veihjelp, årlig skifte av luftfilter og vindusviskere, rengjøring av sensorer i vinduer, bytte av bremseskiver og klosser når de er slitte og kontinuerlige programvareoppdateringer.

Alle Agrol-rabattene på Volvo ser du her.