Plug-in-hybrid – ypperlig til korte og lange bilturer

Plug-in-hybrider drives en elmotor og en forbrenningsmotor. Du kan både kjøre kort og langt uten å bekymre deg for bilens rekkevidde, ettersom forbrenningsmotoren tar over hvis batteriet går tomt.
Plug-in-hybrid – ypperlig til korte og lange bilturer
Bil

BMW Norge – gjør et godt bilkjøp

Plug-in-hybrider, også kalt ladbare hybrider, passer utmerket enten du skal en svipptur til barnehagen, byen og jobben, eller tar en lengre biltur til hytta, venner eller familie en del mil unna. Uansett bruksområde kan du enkelt lade batteriet under kjøring, på godkjente ladestasjoner eller med en elbillader hjemme.

Skal du kjøpe bil i dag, er det en del å sette seg inn i. Her gir BMW deg svar på spørsmålene bilkjøpere ofte lurer på om Plug-in hybride biler.

Vanlige spørsmål og svar om Plug-in hybrid

Hvordan påvirker kulde rekkevidden til batteriet?

Batteriet må jobbe hardere når du kjører eller varmer opp bilen når den er kald, dette påvirker rekkevidden. Men utviklingen går fremover, og den nye generasjonen batterier tåler mer i lavere temperaturer. Et tips er å varme opp kupeen mens du lader bilen, da trenger ikke batteriet å jobbe hardere mens du kjører.

Kan en Plug-in hybrid lades under kjøring?

Ja, det kan den. Når du bremser, gjenvinnes noe av energien som igjen returneres til batteriet.

Hva er den elektriske rekkevidden til en Plug-in hybrid?

Rekkevidden avhenger av hvor stor kapasitet batteriet har. I BMW 330e Touring er for eksempel rekkevidden opptil 60 km* mens BMW X1 xDrive25e har en rekkevidde på opptil 52 km*.

Kan jeg velge om jeg vil kjøre med elektrisk motor eller forbrenningsmotor?

Ja, med et enkelt trykk på en knapp kan du velge om bilen skal drives av elektrisitet eller med forbrenningsmotor. I tillegg kommer nye Plug-in Hybrider fra BMW med en funksjon som automatisk velger det mest optimale alternativet. Avhengig av trafikksituasjon og reiserute, beregner bilen om det er best å kjøre med elektrisk motor eller forbrenningsmotor.

Hvilke forskjeller er det mellom en Plug-in hybrid og en elektrisk bil?

Den største forskjellen mellom en Plug-in hybrid og en elbil er at Plug-in Hybriden har både en forbrenningsmotor og en elektrisk motor, mens en elbil drives bare av en elektrisk motor.

Ladbare X-modeller

Flere av BMWs populære X-modeller finnes nå som ladbare hybrider. Perfekt for deg som skal ut på lengre turer og ikke vil inngå kompromiss med verken mengde bagasje eller hensynet til miljøet.

* Verdier basert på WLTP-testsyklusen. Kjøretøy testet med WLTP kjøresyklus gir mer realistiske verdier med tanke på drivstofforbruk, energiforbruk og utslipp, enn den tidligere NEDC-metoden. Les mer om WLTP her.