Sjekk dette for å unngå batteritrøbbel

Kulden gir mange bileiere en ekstra utfordring, og da gjerne startproblemer. En ekstra batterisjekk kan forhindre at du blir stående ute en kald vinterdag, med en bil som ikke går .
Sjekk dette for å unngå batteritrøbbel
Dekk og verksted

Vianor – rabatt på dekk og bilservice

Produktsjef for bilservice i Vianor, Harald Nordseth, forteller at du ofte kan få startproblemer hvis bilen har stått stille over en periode, er nediset eller nedsnødd. I kulden synker startkapasiteten til bilbatteriet, som et resultat av en høyere motspenning om vinteren.

– Hvis bilen din nøler når du starter den, yter ikke batteriet maksimalt og du kan få problemer med det i løpet av vinteren, legger han til.

Batterisjekk kan redde deg

For å unngå startproblemer en mandagsmorgen, bør du sjekke lade- og hvilespenningen på bilbatteriet. Dette kan du enten gjøre hjemme med en multimeter, eller på et verksted.

– På batterisjekk hos Vianor vil erfarne bileksperter sjekke og vurdere bilens batteri- og ladesystem. Du vil få vite om bilens ladesystem fungerer slik det skal og om startbatteriet er godt nok, bør lades eller skiftes. Vianor tilbyr både oppladning og skift av batteri. Ved skift av batteri tar verkstedet hånd om ditt gamle batteri og sørger for en miljøvennlig gjenvinning.

Ved normaldrift er den gjennomsnittlige levetiden på fem til seks år for et personbilbatteri, og cirka tre år for lastebilbatteri.

Harald Nordseth, Vianor

Enkelt å øke batteriets levetid

For å forebygge mot batteriproblemer, kan du gjøre flere ting selv. Nordseth forteller at du bør holde batteriet rent og smøre inn polene med fett for å beskytte mot oksidering. Et smart tips for å øke batteriets levetid, er å lade batteriet én til to ganger i året.

– Pass på å bruke en kvalitetslader som lader batteriet helt opp, uten å overlade det, advarer produktsjefen fra Vianor. Noen ganger er derimot løpet kjørt – og ingenting vil blåse nytt liv i batteriet.

– Batteriets levetid varierer i stor grad avhengig av vedlikehold, bruksområde- og måte. Ved normaldrift er den gjennomsnittlige levetiden på fem til seks år for et personbilbatteri, og cirka tre år for lastebilbatteri.