Volvo dekker momsen på ny elbil

Volvo Cars betaler momsen for alle kunder som bestiller en elbil som leveres i 2023. Regjeringen har foreslått at det skal innføres moms på elbiler fra nyttår, og nå tar Volvo grep for å hjelpe kundene.
Volvo dekker momsen på ny elbil
Turbil, bybil, hverdagsbil eller feriebil - en elbil fungerer til det meste.

I revidert nasjonalbudsjett foreslo regjeringen å stramme inn avgiftsreglene på elbil i Norge. Regjeringen ønsker å innføre moms i et to-trinns-system, der elbiler med kjøpesum under 500.000 kroner slipper moms, mens dyrere elbiler skal bekostes med moms på den delen av kjøpesummen som overstiger 500.000.

Reglene sier også at momsen gjelder for bilens leveringstidspunkt ­– ikke når den ble bestilt. Mange kan derfor oppleve å måtte betale mer for sin nye elbil enn de hadde forestilt seg, dersom den leveres i 2023.

Volvo gir deg forutsigbarhet

Nå annonserer Volvo Cars at selskapet dekker momsen for alle som bestiller elbil fra Volvo i år, selv om bilene ikke utleveres før neste år og med det får moms. Tilbudet gjelder kun 2023-modeller av de populære elbilene XC40 Recharge og C40 Recharge, inkludert fabrikkmontert ekstrautstyr, kjøpt hos en autorisert Volvo-forhandler.

– Vi lanserer dette fordi vi ønsker å gi kundene et bekymringsfritt, forutsigbart og trygt bilkjøp. Mange merker økt rente og strømpriser på lommeboken, samtidig som det er en del usikkerhet i markedet rundt innføring av moms på elbil. Vi tror et slikt tilbud vil bidra til å redusere usikkerheten mange opplever, sier Erik Trosby, kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

Volvo XC40 Recharge og C40 Recharge er begge blant Norges mest solgte elbiler. I dag er leveringstiden estimert til februar 2023 for begge modeller.

Den nye momsordningen skal i utgangspunktet gjelde fra 1. januar 2023, men må først behandles på Stortinget etter at statsbudsjettet legges frem 6. oktober.

Bli kjent med Agrol-fordelene

Bil

Volvo – eksklusiv rabatt på ny bil