Volvo – din garanti for trygghet på veien

Ikke uten grunn kjøper mange Volvo takket være sikkerhet og trygghetsfølelsen bak rattet. Volvos sikkerhetsteknologi vil aldri forandre seg - det handler hele tiden om å sette mennesker først.
Volvo – din garanti for trygghet på veien
Bil

Volvo – eksklusiv rabatt på ny bil

Volvos målsetting er tydelig. Ingen skal bli alvorlig skadet eller miste livet i en ny Volvo. Velger du Volvo får du en bil fullpakket med teknologi, og en av de sikreste bilene som noen gang har eksistert. Og Volvo gir seg ikke med det …

Utfordringer i trafikken

Selv om Volvo står på seierspallen når det gjelder trygghet, handler dagens utfordringer i trafikken om mye mer. Forskningen viser at vi ikke kommer utenom å gjøre noe med føreradferden dersom vi skal klare å redusere dødsulykker og personskader på veiene ytterligere. De tre adferdsproblemene som ligger bak mange alvorlige ulykker, er råkjøring, rus og distraksjon.

  • Råkjøring
    Å ikke avpasse farten etter forholdene i visse trafikksituasjoner fører til redusert kontroll under kjøring. Råkjøring er fortsatt en av hovedårsakene til dødsulykker i trafikken.
  • Rus
    Berusede bilførere er en av de alvorligste truslene mot trafikksikkerheten. Dårlig konsentrasjon og nedsatt reaksjonsevne på grunn av rus gjør føreren uskikket til å kjøre, og kan føre til alvorlig personskade eller død.
  • Distraksjon
    Distraksjon er en risikofaktor for alle førere og et alvorlig problem for trafikksikkerheten. I likhet med rus kan distraksjon føre til sen reaksjon og tap av kontroll under kjøring.

Hjelp til å bli en bedre bilfører

Etter å ha studert titusenvis av virkelige ulykker, har Volvo lært hvor viktig det er å gjøre noe med folks adferd på disse tre hovedområdene, og er fast bestemt på å hjelpe folk til å bli best mulige bilførere.

Av erfaring vet Volvo at den iherdige jobben med innovasjon og sikkerhet kan utgjøre en forskjell. Innovasjon som støtter bilførerne når de trenger det mest er intuitiv teknologi. Den jobber sammen med førerne og ikke mot dem. Målet er å registrere farlig kjøreadferd og støtte med korrigerende tiltak når det er nødvendig.

Intuitiv teknologi begrenser farlig kjøreadferd

Care Key

Nylig lanserte Volvo Care Key-initiativet, som er rettet mot å håndtere råkjøring, en av de største utfordringene for trafikksikkerheten. Volvo-førere kan bruke Care Key til å begrense bilens toppfart og gjøre det lettere å opprettholde en sikker hastighet når de låner ut bilen til yngre og uerfarne førere. Fra og med i år er Care Key standard på alle nye Volvoer, og gjenspeiler deres ambisjon om å støtte bedre føreradferd.

Bilkameraer

Bilmonterte løsninger skal bidra til å håndtere to av de viktigste risikofaktorene i trafikken, nemlig distraksjon og rus. Sammen med sensorer setter bilkameraer bilen i stand til å støtte føreren via Volvo on Call, og når en tydelig beruset eller distrahert fører risikerer alvorlig personskade eller død, svinger bilen til side og stanser trygt. Denne kommende teknologien skal hjelpe bilførere i ekstreme situasjoner der de mister evnen til å styre bilen på en trygg måte.

Toppfartsbegrensning

Alle nye Volvo leveres nå med en begrenset toppfart på 180 km/t. Med dette oppfyller Volvo sitt løfte om å lansere en toppfartsbegrensning – fordi råkjøring er en av de største truslene mot trafikksikkerheten. Å motivere førere til å redusere farten er bare én del av Volvos innsatsen for å ta et aktivt ansvar i arbeidet med å oppnå null dødsfall i trafikken gjennom å støtte bedre føreradferd.

Nysgjerrig på Volvo sine modeller?

Er du på jakt etter ny stasjonsvogn, SUV eller sedan, og kanskje en hybridbil, elbil eller mildhybrid? Bli kjent med de siste bilmodellene fra Volvo.

Husk å bruke Agrol-rabatten din på ny bil, så sparer du tusenvis av kroner du kan bruke på andre ting.