Fra synsfeil til en ny og bedre arbeidsdag

Geir Joar Westad fikk påvist synsfeil da han gikk i 4. klasse, og ble avhengig av briller fra ung alder. Bonden er oppvokst på gård og deltok aktivt i fjøset, slåtten og annet gårdsarbeid. Da ble brillene fort et problem.
Fra synsfeil til en ny og bedre arbeidsdag
Hjem og fritid

Memira – spar penger på øyelaser og linsebytte

Det er mange utfordringene med briller ved varierende gårdsarbeid. Regn, dugg, varme fra dyr, kalde kjølerom, skitt fra jord, møkk fra dyr, ut og inn av hus – alt dette påvirker hvor godt du ser når du bruker briller.

Linsebruk kan hjelpe noe

– Som ungdom gikk jeg over til linser, og det var helt klart en fordel. Etter 4 år med døgnlinser begynte øynene mine å reagere på linsebruken. Det ble for hard bruk, og øynene mine ble kronisk røde og slitne. Jeg hadde ikke tenkt at øynene også trenger hvile for å hente seg inn, forteller Geir Joar Westad.

Etter ungdomstiden fikk Geir Joar egen gård, hvor han blant annet driver med økologisk melkeproduksjon. Utfordringene med dårlig syn fortsatte, og han var helt nødt til å finne en løsning på problemet sitt.

Håpefullt besøk hos Memira

– Etter en tid med frustrasjon så jeg en annonse fra Memira som handlet om laserkorrigering av synsfeil. Dette måtte være min store mulighet tenkte jeg, og bestilte en undersøkelse. Skuffelsen ble stor da tilbakemeldingen fra Memira var at jeg ikke kunne ta noen laseroperasjon.

Synsfeilen min, og ikke minst hornhinnen min spilte ikke på lag med øyelaserbehandlingen. Jeg var skuffet, men konkluderte med at Memira tross alt var profesjonelle. De går ikke på kompromiss med kvalitet, sier Geir Roar.

Avtalen med Memiras optiker ble videre at hun skulle kontakte Geir Roar dersom det kom nye behandlingsmetoder, som kunne egne seg. Etter to år kom denne henvendelsen, med forslag til en ny løsning. Igjen sto Geir Roar foran en ny og forventningsfull undersøkelse hos Memira i Trondheim.

– Jeg ville ikke sette for høye forventninger, i tilfelle jeg nok en gang skulle få nei. Men denne gangen fikk jeg ja, forteller han med glede.

ICL linseimplantat er metoden som kunne løse melkebondens problemer. Derfra var han ikke sen om å bestille en operasjon hos Memira.

Linseimplantat operasjon

– Det bar opp i operasjonstolen med meg. Vondt var det ikke. Inngrepet, som ble gjort under bedøvelse, gikk overraskende fort. Etter en kort hvil kunne jeg reise hjem, uten smerte og uten ubehag. Jeg angrer ikke en dag på at jeg gjorde denne operasjonen. I etterkant har arbeidsdagen min blitt så mye bedre, forteller han.

I dag får Geir Joar jobbet mer effektivt – enten han er i fjøset, skogen, ute på jordene eller ut eller inn av ulike bygg. En ekstra bonus er bedre helse og muligheten til å bruke HMS-utstyr, som for eksempel støvmaske, på en mer riktig måte.

– Etter at jeg opererte meg, har jeg fått mer kunnskap om øyets anatomi, slitasje og hvordan det ytterste laget på hornhinnen heles. Ikke minst vet jeg hvor viktig god øyehelse er, og at synet utvikler seg gjennom hele livet. Dette er informasjon jeg fikk på mine undersøkelser hos Memira, avslutter han med.

Usikker på operasjon? Dette er noen av Memiras sikkerhetstiltak

  • Memira sier nei til en av fem. De opererer ikke dersom de finner noe som kan medføre en risikofaktor i løpet av undersøkelsen.
  • Alle kunder får skreddersydde behandlinger basert på resultatene av alle målingene og undersøkelsene Memira gjør. Dette betyr at anbefalte behandling er individuelt tilpasset akkurat deg og dine øyne – uansett.
  • Optikeren hos Memira kan også i visse tilfeller anbefale at du venter noen år før du gjør en synskorrigerende behandling. Dette kommer som regel av at synet skal være stabilt før en behandling utføres.
  • Alle Memiras kirurger har hver især gjort flere tusen øyeoperasjoner. Memira med sine kirurger gjør mer enn 50 prosent av alle synskorrigerende operasjoner i hele Skandinavia. 
  • Memira gir deg en unik, femårig garanti etter din synkorrigerende operasjon. Denne garantien innebærer at alle etterfølgende kontroller, legemiddel og kompletterende behandlinger (i fall man behøver det) inngår i prisen. Prisen i Memiras prislister er hva det vil koste deg.
  • Memira har et avansert kvalitetssystem med et flertall medarbeidere, som uavhengig av den øvrige virksomheten, følger opp virksomheten og løpende forbedrer Memiras resultater.
  • Memiras leger og kvalitetspersonell inviteres årlig inn som talere på internasjonale kongresser og konferanser, fordi de sitter med en unik og verdsatt erfaring og kompetanse.
  • Punktene er utdrag fra Memira.

Lei av briller og linser? Sjekk Agrol-avtalen med Memira.