Fulgte guttedrømmen og kjører BMW

Gudbrandsdalsbonden Halvor Moshus har sett opp til BMW helt siden han var unggutt. Nå kjører han sin andre BMW X3. I hverdagen driver han med slaktegris, men tar ofte en tur med bilen til setra på Øyerfjellet.
Fulgte guttedrømmen og kjører BMW
Bil

BMW Norge – gjør et godt bilkjøp

Gården med den store rødmalte driftsbygningen lyser opp i det grønne åkerlandskapet i Øyer i Gudbrandsdalen. Her driver bonden Halvor Moshus med produksjon av slaktegris og grovfor, i tillegg til å drive en seter på Lienden i Øyerfjellet. Inne i fjøset storkoser flere hundre griser seg med nok av boltreplass. Og Halvor, han liker å bruke tid på dyra sine.

Mellom gårdsjobben går turen i dag opp til setra for å beise. Halvor kjører titt og ofte opp dit med sin BMW. Akkurat det bilmerket betyr noe spesielt for han.

Kjører sin andre BMW X3

For Halvor er BMW en guttedrøm. Han forteller at faren en gang sa at BMW var en stor bil. Og med gutteøyne ble den bilen fort enda større, og langt fra oppnåelig. Når naboen plutselig hadde vunnet en BMW, vokste guttedrømmen seg enda større.

Ikke rart at Halvor nå kjører sin andre BMW X3 – den siste med en rekkesekser på 265 hk, altså både stor og tøff. Det viser at barndomsdrømmer slettes ikke er noe å kimse av.

På Lillehammer er det Sulland Bil som selger BMW. Der er Halvors barndomsvenn, Kåre Kruke salgsansvarlig. For Halvor ble det to fluer i ett smekk. Han visste om Agrol-rabatten på bil, og synes i tillegg det kunne være ekstra hyggelig å kjøpe bil av en god kamerat.

– Vi som driver på landsbygda er mye alene, og da er det litt artig å handle hos en jeg kjenner. Det å alltid være velkommen og kunne stikke innom for en prat er hyggelig, forteller han.

Fornøyd med Agrol-rabatten

Halvors to BMW X3 er kjøpt hos Sulland Bil, den første i 2011 og den siste i 2018. Opp gjennom årene har Halvor hatt fem biler, fire nye og en brukt. Tre er kjøpt med Agrol-rabatt.

Det er lett å forstå at Halvor er kjempefornøyd både med Agrol-rabatten og kraftbunten BMW X3.

– En drømmebil for en gårdbruker, ikke noe å si på det – og nesten litt for fin, skyter han forsiktig inn.

Med mye kjøring i fjellet holder han fast på firehjulstrekk og litt mer høyde under karosseriet, slik at han kommer sikkert frem.

Til en som har kjøpt ny bil flere ganger, er det lett å bli nysgjerrig på hvordan følelsen av å sette seg inn i en splitter ny bil er.

– Veldig trivelig. Men så synd at det går fort over. Det er i hvert fall trygt og godt å ha ny bil. Du får ikke noen reparasjoner eller store overraskelser, avslutter han med.

BMW-forhandler Sulland på Lillehammer

Mens Halvor er på vei til setra, er Kåre Kruke på plass hos Sulland Bil i Lillehammer, som selger BMW-modeller gjennom Agrol-avtalen. Der har han jobbet siden 2009, og forteller at utviklingen siden han begynte mest går på elektronikksiden.

– Bilene ser jo fortsatt ut som en bil utenpå, men under skallet har det vært en stor utvikling. Drivlinjene har gått fra fossilt til el- og hybridvarianter. Vi har nå hybride alternativer på nesten hele modellspekteret til BMW. Når det gjelder bil så er det et kapitalkrevende produkt, og må finansieres på en eller annen måte. Selv om du har penger på bok, kan det være fornuftig med leasing, da dette gir deg et forutsigbart bilhold, forteller han.

Det Kåre liker aller best med jobben er å komme tett på mennesker og forklarer hvorfor.

– Jeg jobber i menneskebransjen, og synes det er utrolig artig å bli kjent med ulike personligheter. Du vet aldri hva dagen bringer, og hver og en kunde er forskjellig. Det gjør det spennende.

Mange ulike Agrol-kunder

Agrol-kundene i Lillehammer-området er alt fra småbrukere, til storbønder og ansatte i landbruket. Kåre har inntrykk av at mange ikke er oppmerksomme på Agrol-rabatten, og kunden bryter raskt ut i et bredt smil ved å oppdage det. Faktisk kan det være vippepunktet for bilkjøpet.

Sulland Bil på Lillehammer selger mest BMW X3 og BMW X5 gjennom Agrol-avtalen, deretter BMW i3.

– X3 og X5 passer for veldig mange, selv om de er litt i øvre prissjiktet. Det er en bil du kan bruke til mange formål, med god plass, god bakkeklaring, og den sitter som støpt på landeveien, forklarer han.

Selv kjører Kåre en BMW 530 hybrid, og han vet godt hva en god kjøreopplevelse er for han.

– En god biltur for meg – jeg liker meg godt på fjellet. Høsten er årets fineste tid med alle fargene. Å sitte i en behagelig bil og nyte naturens spill er tipp-topp, avslutter han med.