Slik kan du påvirke strømregningen med egen solenergi

Er du lei av høye strømregninger, som samlet dekker nettleie til nettselskapet, avgifter til staten og strømforbruket til strømselskapet? Da kan egenprodusert strøm via solenergi være litt av løsningen.
Slik kan du påvirke strømregningen med egen solenergi
Energi

NTE – spar penger på strøm og solenergi

NTE forklarer litt om hvordan strøm og sol henger sammen.

Strømprisene vil øke

Nettleien, avgiftene og strømprisen utvikler seg forskjellig, og NTE mener det er grunn til å tro at strømprisene vil øke i årene som kommer. Strømmarkedet i Norge skal gjennom store endringer de neste årene. Strømnettet må oppgraderes for hundrevis av milliarder kroner.

Det er også foreslått at nettleien skal beregnes ut fra de tidspunktene du bruker mest strøm. Da vil du være tjent med å fordele strømforbruket utover døgnet.

Vær selvforsynt med strøm

Med et solcelleanlegg på taket er du delvis selvforsynt med strøm. Jo mer solen skinner, desto mer strøm produserer anlegget. Det betyr at du sparer både nettleie, avgifter til staten og strømpris.

Har du et solcelleanlegg som produserer strøm i de periodene du bruker mye, typisk på morgenen og på ettermiddagen, kan du holde forbrukstoppene nede. Kombinerer du solcelleanlegg med batteriløsninger som tar vare på den strømmen du produserer, kan du bruke strøm når du trenger den. Da blir det fort både spennende og fleksibelt.

Solteknologi er godt innarbeidet

Solteknologien de siste årene blir stadig bedre, billigere og mer tilgjengelig. Teknologien i seg selv er ganske enkel. Solcellene lager strøm av sollyset, som igjen går rett inn i boligens sikringsskap og erstatter strømmen du ellers ville kjøpt fra nettet. Lager du mer strøm enn du bruker, selger du denne tilbake til oss.

Visste du at

Det er gode nok forhold for solcelleanlegg i Norge. Det vi mangler av soltimer kompenseres av ren, frisk luft og et kaldere klima, som er bra for solcellene.